[Life intervju] Vojislav Dragović: Kiki Lesendrić i Alen Islamović snimit će duet

- Advertisement -

Vojislav Dragović je bivši golman FK Sarajevo. U gradu na Miljacki i danas kada se spomene njegovo ime navijači tima sa Koševa ”dignu palac gore”.

Vojo je sada u menadžerskim vodama, a godinama sarađuje sa klubovima iz Lige petice.

Također, član je popularnog beogradskog rock benda Piloti.

U razgovoru za LIFE Dragović je govorio o mogućim nogometnim transferima u zimskoj pauzi,  o tome koliko će Luka Modrić podići cijenu igrača sa Balkana, Crvenoj zvezdi, FK Sarajevo koje mu je i danas blisko srcu, a na kraju je spomenuo i aktivnosti u Pilotima, te je najavio jedan projekat.

 

Razgovarao: Edin Isanović 

Možete li na početku reći Vaše  trenutne aktivnosti oko menadžerstva? 

Pripremao sam nekoliko transfera koji su mi bili prioritet u poslednjih nekoliko meseci. Prije svega u Italiji i Engleskoj. Neke sam već realizovao, neki bi trebali ovih dana da se završe.

Imam otprilike sliku šta ću raditi tokom zimskog prelaznog roka. Većina klubova će da interveniše samo na mjestima gde im gori, gde nisu zadovoljni određenim igračima.

Ima i klubova koji su rezultatski stabilni, oni su rasterećeniji i oni sebi dozvoljavaju i neke investicije u budućnost koje nisu direktno vezane sa trenutnim potrebama.

Claudio Ranieri i Vojislav Dragović (foto: privatni album)

Koliko će činjenica da je Luka Modric izabran za najboljeg nogometaša svijeta podići cijenu igrača sa Balkana?

Nije lako dati odgovor na to pitanje. Ne postoji način da se ustanovi da li je prilikom transfera igrača sa ovih prostora u veliki klub došlo zbog zbog toga što je Modrić – Zlatna lopta. Klubovi se odlučuju za igrače koji im odgovaraju karakteristikama, profilom, cijenom, a ipak manje zemljom porijekla. Igrači iz Hrvatske su svakako veliki hit, ali su to bili i prije Modrićevog podviga, kao što bi bili da Luka nije uzeo laskavu titulu. Hrvati se od ove godine i u Engleskoj smatraju za domaće igrače, gdje ne treba broj nastupa u reprezentaciji za dobijanje radne dozvole, pa im je tržište još veće. Njih pored talenta odlikuju vruhunske moralno/voljne karakteristike i ključne uloge u svojim ekipama. A kakva su ekipa i mentalitet pokazuje drugo mjesto na Mundijalu.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela
Vojislav Dragović u društvu Ronaldihna (foto:privatni album)

Koliko će dobri nastupi Crvene zvezde u Ligi prvaka utjecati na veće interesovanje za igrače sa prostora bivse Jugoslavije?

Klupski uspjesi ekipa sa naših prostora su prije svega rijetki, ali benefite toga najviše imaju sami klubovi koji su uspjeh postigli. Recimo za vrijeme Dinamovih partija u Ligi prvaka, Hajduk nije lakše prodavao igrače zbog toga. Ukupno se diže nivo interesovanja, dolazi više ljudi, skauta, menadžera, predstavnika klubova na utakmice, ali najviše od toga u ovom slučaju imat će Zvezda. Možda indirektno i neki klub iz kojeg će beogradski tim ,zbog ozbiljnog povećanja finansijskih mogućnosti, kupiti nekog igrača.

S obzirom da ste branili za FK Sarajevo logično se nameće pitanje – pratite li igre Bordo tima? 

Naravno. Sarajevo kao klub, a i grad obožavam. Loš je bio početak, ali su se složile kockice u nastavku. Iz sveg srca navijam za njih, nadam se da će vratiti titulu na Koševo. Nadam se da će uprava pokušati da napravi korak dalje, digne letvicu za ozbiljniji nastup u Evropi na ljeto. Da akcent bude na tome. Ne mogu da zamislim kako bi grad doživio plasman u  Ligu Evrope, da ne pretjeram sa željama. Mislim da nije nemoguće, kada bi se našlo nekoliko igrača kojima ističu ugovori na ljeto koje bi Sarajevo već sada moglo da uzme, plus možda neki igrač na pozajmicu iz inostranstva uz nekoliko iskusnih ili nekog povratnika, uz srž ekipe iz ove sezone. Na kraju pamte se evropske utakmice. Ne zaboravljaju se  titule, trofeji i međunarodni dvoboji.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta
Vojislav Dragović i Crespo (foto: privatni album)

Član ste i beogradske rock grupe Piloti. Imate li aktivnosti u ovom bendu?

Već  tri godine stalni sam član Pilota. Sviram klavir i hammond orgulje. Sudbinski, prvi koncert mi je bio u Sarajevu. Radimo na novom albumu svaki dan i trebalo bi da izađe na proljeće. Mislim da će biti kvalitativni iskorak u svakom smislu. Pjesama, tekstova, aranžmana, sviranja…

Inače, imao sam čast da prošle nedjelje na godišnjoj proslavi NK Osijek sviram sa Alenom Islamovićem.

Bilo je prelijepo. Usput, pričajući pustio sam mu neke pjesme koje Kiki priprema za album, jedna mu se izuzetno svidjela. Odmah smo dogovorili da njih dvojica naprave duet.

Mislim da će biti spektakularno. Ne samo što je pjesma zaista lijepa, već što su njih dvojica sami za sebe institucije i legende svaka na svoj način. Spoj njih dvojice bit će sigurno fenomrnalan. To će verovatno da bude singl pre albuma, a spot će se snimiti već tokom januara.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...