[life priča] Baždarević na poziv Bobana boravio u Milanu: Ibrahimović je važna karika da klub krene stazama uspjeha

- Advertisement -

Bivši selektor bh. nogometnog tima Mehmed Baždarević nedavno se razišao sa čelnicima FC Paris. Prije nekoliko dana nekadašnja ”desetka sarajevskog Željezničara” boravila je u italijanskom gradu mode.

Meša sa Zvonimirom Bobanom

Popularni Meša posmatrao je kup utakmicu Milan – SPAL. Poznato je kako su Zvonimir Boban i pomenuti stručnjak veliki prijatelji još iz vremena jugoslovenskog fudbala.

Također, obojica su propustili Mundijal 1990.godine u Italiji zbog suspenzije. Na poziv nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i jednog od rukovodećih ljudi Milana, Baždarević se odazvao.

Piše: Edin Isanović

Na početku je Baždarević istakao kako je uživao na San Siru.

”Nakon što sam prekinuo saradnju sa FC Paris odlučio sam da dođem u Sarajevo i obiđem prijatelje i familiju. U međuvremenu sam dobio poziv od Bobana da putujem u Milano. Nisam se puno dvoumio. Posmatrao sam kup utakmicu sa SPAL- om gdje su pobijedili i plasirali se dalje. Također, vido sam se sa bh. reprezentativcima Radetom Krunićem i Asmirom Begovićem koji je nedavno stigao u AC Milan. Razgovarao sam i sa Antom Rebićem, hrvatskim reprezentativcem. Sve u svemu, bilo je ugodno”, kazao je Baždarević za Life.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Dodaje kako Zvonimir Boban radio dobar posao.

” Zvone i ja smo veliki prijatelji dugo godina. Razgovarali smo tokom utakmice, ali i poslije meča na večeri. Zajedno sa Maldnijem i ostalim ljudima koji rukovode klubom žele da ga vrate u vrh italijanskog fudbala. Naravno, to neće biti nimalo lako i to je dugotrajan posao. Po mom sudu, rade sjajan posao, ali će trebati još vremena da se to vidi. Imaju jasnu viziju, ali ne smijemo zaboraviti da je konkurencija u Seriji A izuzetna”, kazao je naš sagovornik.

Baždarević naglašava kako se nije upoznao sa Zlatanom Ibrahimovićem.

”Nisam imao priliku da se vidim sa čovjekom koji je nedavno stigao u svlačionicu Milana. No, njegovi saigrači Krunić, Begović i Rebić su mi naglasili kako se radi, ne samo o velikom igraču, nego i velikom čovjeku. Također, Boban smatra kako je dolazak Ibrahimovića bitan iz više razloga i da jeon stub uspjeha, bez obzira na godine. Njegovo prisustvo  u svlačionici, na treninzima i utakmicama ulijeva samopouzdanje ostalim igračima. Istakli su mi da je on stub koji će pomoći da klub krene stazama uspjeha”.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Nekadašnji selektor Zmajeva spomenuo je i odlazak iz FC Paris.

”Odavno sam želio da idem, ali smo tek nedavno uspjeli da to uradimo na obostrano zadovoljstvo. Oni su zahtjevali od mene da ostane moj stručni štab i da se puno ne oglašavam u medijima. Pristao sam i sada sam slobodan trener. No, još uvijek nisam riješio sve administrativne stvari i uskoro će se i to desiti”, kazao je Baždarević.

Na kraju je potcrtao da već pristižu punude za novi izazov.

”Već je bilo nekih konatakata. Ipak, najbolja dolazi iz Sudana. Šampion i najbolji klub iz te zemlje želi da dođem. Ponuda je zaista dobra i ako to ispoštuju vjerovatno ću prihvatiti poziv. Također, bilo je ponuda iz Alžira, Ligue2  i nekih evropskih klubova, ali je ova pomenuta trenutno u fokusu. U ovoj sedmici ću vidjeti šta će biti”, zaključio je Baždarević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...