[life priča] Novi koševski nogometni kralj – Mersudin Ahmetović

- Advertisement -

FK Sarajevo osvojio je nedavno duplu krunu, prvu i dugogodišnjoj historiji kluba.

Imao je Bordo tim odličnu ekipu koja je na kraju obradovala sve one kojima je bordo boja bliska srcu.

Dotakli su vrh u Kupu BiH i prvenstvu. Nakon okončane sezone uslijedile su ceremonije na kojima su se proglasili najbolji. Naravno, u izborima su dominirali igrači tima sa Koševa.

Piše: Edin Isanović

Na manifestaciji koji je organiozovao Sindikat profesionalnih fudbalera po nazivom ”Kristalnih jedanaest” prvo mjesto u izbori ”Najbolji igrač” ubjedljivo je zauzeo napadač Sarajeva – Mersudin Ahmetović.

U nedjelju je izbor organizovao Nogometni savez BiH, a ponovo je za najboljeg nogometaša Premijer lige BiH proglašen napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović.

Zasluženo su obje nagrade otišle u ruke čovjeka koji je svojim golovima, asistencijama nosio Sarajevo do oba trofeja.

Bio je udarna igla Musemićevih trupa. Koliko ga cijene igrači i suparničkih odbrana najbolje pokazuje podatak da je u brojnim intervjuiima podvučen kao napadač Premijer lige kojeg je najteže čuvati.

Također, završio je na drugom mjestu najboljih strijelaca bh. prvenstva. Voljni moment i zajedništvo ostaju ključni faktori uspjeha Sarajeva u završenoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja
Krste Velkoski i Mersudin Ahmetović

Borba ne smije izostati

Mersudin je u ljeto 2016. godine stigao je na najveći bh. stadion  iz tuzlanske Slobode, a za kratko vrijeme postao je izuzetno važan igrač Bordo tima. Čvrst, pouzdan, snažan, velika enigma za odbrambene nogometaše, izvanredan u zračnim dvobojima.

”Možda se nekada može desiti da odigram loše, ali borba za svaku loptu ne smije izostati. Trudim se na svakom treningu s jednakom voljom kao i kada sam bio u pionirima i juniorima”, govorio je često Ahmetović.

Ipak, ono što je izuzetno važno jeste da ”devetka Sarajeva”  ne misli samo na sebe, već razmišlja o dobrobiti cijele ekipe, što je vrlo važno za svakog trenera. Pored nogometnog znanja, svojim ponašanjem i skromnošću oduševio je zahtjevnu publiku.

U Sarajevu će završiti karijeru

Ahmetović je svoju karijeru počeo graditi u omladinskom pogonu Bosne iz Kalesije, potom je još igrao za Radnički iz Lukavca, Budućnost iz Banovića, Slobodu, Rostov, Volgu, Salyut, Zhetysu.

Nakon toga se vratio na Tušanj. Sjajne partije je pružao u dresu ruskog Rostova.

Tada je selektor bh. nogometne reprezentacije BiH bio Miroslav Ćiro Blažević. Iako su ga preporučivai da ima kvalitet za državni tim, poziv nije dobio.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

No, kasnije ga je Robert Prosinečki uvrsio na spisak reprezentativaca koji su igrali utakmice na turneji u zimu 2018. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

”Velika je čast biti pozvan u reprezentaciju”, kratko je tada izjavio Ahmetović.

Kada je početkom 2018. produžio vjernost Bordo timu izgovorio je znakovitu rečenicu.

”Zavolio sam ovaj grad i klub svim srcem. Radujem se utakmicama u bordo dresu”, naglasio je tada Ahmetović i najavio kako će karijeru završiti na Koševu.

Dakako, svojim igrama na terenu Ahmetović je zaslužio pozornost od svih onih koji u Bosni i Hercegovini s pažnjom prate najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Premda je i prije dolaska na Koševu igrao dobro, u bordo dresu je dobio nogometni identitet.

Definitivno, između Ahmetovića i navijača Sarajeva ima neka tajna veza. Rijetko su koga na Koševu tako rado prihvatili. ”Ahmet”, kako mu tepaju pristalice Sarajeva, pokazao je punu zrelost i karakter, a na najveći bh. stadion vratio je euforiju.

Vratio je sreću u srce i duše navijača, ispunio ih je ponosom i ljubavlju. Stoga je postao novi nogometni koševski kralj…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...