Life newsSport

[Life video intervju] Emir Halimić: Možemo se vratiti na stare staze slave

0
[Life video intervju] Emir Halimić: Možemo se vratiti na stare staze slave, Life.ba
Emir Halimić

Emir Halimić, bivši košarkaš sarajevske Bosne, nekadašnji reprezentativac BiH i čovjek koji je učestvovao u stvaranju našeg nacionalnog tima, bio je gost Life video intervjua koji realiziramo uživo na društvenoj mreži Facebook.

Halimić je, imeđu ostalog, govorio o filmu „Nevjerovatno putovanje“ koji je objavljen nedavno. Film je izazvao dosta pozitivnih komentara. Halimić ističe da su tako poslali dobru i jaku poruku te se nada da ga je dosta mladih pogledalo da, kako kaže, vide kako se dolazi do reprezentativnog dresa i kako se igra za njega.

Podsjetio je je i kako su im u pripremama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj tada pomogli hrvatski reprezentativci. Za njih je to tada bilo sasvim normalno, i vjeruje da bi i oni isto napravili podsjećajući na mnoge anegdote iz tog perioda.

Gledano sa ove distance, kazao je da je ponosan na sve što su uradili za Bosnu i Hercegovinu, ali i izrazio žaljenje što nisu dali zadnji atom snage da pokušaju biti šesti na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Njemačkoj 1993.

LIFE:  Plenković: Pelješki most bit će završen polovinom 2022.

Na pitanje kako objašnjava to da i danas nije napravljen bolji rezultat, odgovorio je da su oni izašli iz pravog sistema gdje su išli korak po korak.

Također, misli da se KK Bosna može vratiti na staze stare slave, ako se, kako kaže, sve posloži. Voli nogomet, FK Sarajevo, često je gost na Koševu i ističe da ne vidi mogućnost za bilo koji drugi klub osim FK Sarajevo. O čemu su novinar Edin Isanović i on još razgovarali, pogledajte u našem video Life intervjuu koji ćemo ubuduće uživo realizirati na društvenoj mreži Facebook, a snimak naknadno možete potražiti i na video platformi YouTube, na ovom linku

 

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like