[Life video intervju] Kemal Alispahić: Sarajevo će ponovo dotaći vrh, ali Željezničar može pobijediti u derbiju

- Advertisement -

Kemal Alispahić, nekadašnji trener Željezničara, Sarajeva i Čelika, strateg koji je vodio i nogometnu reprezentaciju Tadžikistana, te klubove u Iranu, Azerbejdžanu, Siriji, Saudijskoj Arabiji bio je gost Life video intervjua koji realiziramo uživo na društvenoj mreži Facebook.

Alispahić je, između ostalog, naglasio kako je pratio kako su klubovi Premijer lige BiH radili na pauzi. Dodao je da očekuje zanimljive okršaje u proljetnom dijelu sezone. Također, napomenuo je kako je obratio pažnju i na trenerske promjene u Zrinjskom, Tuzla Cityju, Olimpiku i Borcu.

”Vrlo je malo ljudi koji istinski razumiju fudbal u BiH”, podvukao je popularni Valter. Apostrofirao je kako je mala razlika u kvalitetu bh. klubova.

Osvrnuo se i na vječiti sarajevski derbi koji se igra u ponedjeljak 1. marta. Istakao je kako su to uvijek neizvjesni dvoboji i da se svi radujemo ovom spektaklu.

”Bila su dva potpuno različita koncepta priprema Sarajeva i Želje. Puno je bolje da su pripreme odradili u našem podneblju. Ova utakmica može dosta toga riješiti. Odlazak Rahmanovića i Tatara iz bordo svlačionice je veliki hendikep za Sarajevo. Dali su 40 posto golova. No, imaju ozbiljnu prednost, ali Željezničar može pobijediti u derbiju”, kazao je Alispahić.

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon što mu je bačena bomba na kuću: Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić dobio policijsku zaštitu

Inače, kada se spomene ime Kemal Alispahić ljubitelji nogometa u našoj zemlji odmah se sjete njegove uspješne trenerske ere na klupi Željezničara. Tada je u tandemu sa Amarom Osimom osvojio nekoliko trofeja, a pamti se i čuvena utakmica u Ligi prvaka sa Newcastlom na krcatom Koševu. Govorio je za Life Alispahić i o ovom periodu i izdvojio nekoliko zanimljivih anegdota.

Važno je napomenuti kako je u petom mjesecu 1992. godine u Turskoj na stadionu Zeytinburnspora u Istanbulu odigrana humanitarna utakmica selekcije BiH (sastavljena od igrača koji su u to vrijeme bili aktuelni nogometaši u ovoj zemlji, te bivših igrača koji su nekada igrali u Turskoj i nogometaša porijeklom iz BiH, a igrali su u ovoj državi) i Zeytinburnspora koji je u to vrijeme nastupao u Superligi Turske. Učestvovao je u ovom dvoboju Alispahić, što znači da je učestvovao u stvaranju državnog tima, ali i pored toga niko iz NSBiH nije ga pozvao na razgovor za asistenta u stručnom štabu A tima gdje je nedavno konkurisao.

PROČITAJTE JOŠ:  Snimak jednog čovjeka preplavio društvene mreže: "On je superheroj, spasio je stotine života"

”Nisu me zvali, a bio je neki red. Nisam od trenera koji žudi i pati za nečim”,poručio je.

Na kraju je govorio o nacionalnom timu i novom selektoru Ivaylu Petevu. Također, odgovorio je Alispahić na nekoliko pitanja gledatelja. Najavio je mogućnost dolaska milanskog Intera na proslavu 100. rođendana Željezničara.

O čemu su novinar Edin Isanović i on još razgovarali, pogledajte u našem video Life intervjuu koji ćemo ubuduće uživo realizirati na društvenoj mreži Facebook, a snimak naknadno možete potražiti i na video platformi YouTube, na ovom linku

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...