[life video intervju] Zlatan Nalić: Ja trener u timu sa Tušnja, primamo golove i gledam niko se ne raduje – sve bivši igrači Slobode

- Advertisement -

Zlatan Nalić nekadašnji trener u U21 selekciji Švedske sa kojom je bio prvak Evrope i bivši trener Slobode i Tuzla Cityja bio je gost Life video intervjua koji realiziramo uživo na društvenoj mreži Facebook.

Nalić je, između ostalog, istakao kako je trenutno u Švedskoj i sa fokusom prati igre sina Adija koji nastupa za Malme i sa kojim je postao prvak svoje zemlje.

Razgovarao: Edin Isanović

”Adi je ona desetka iza špica. Napadački je orijentisan, ali radi puno u defanzivi. Kada nedostaje špic, igra u vrhu napada. Da li će igrati za reprezentaciju BiH? Nisam dobio pravi poziv, ali je bilo nekih naznaka. Adi je bio konkurentan za reprezentaciju Švedske”, istakao je Nalić.

Osvrnuo se na dolazak u Slobodu.

”Iz Švedske se u BiH ide iz ljubavi. Mi imamo familijarnu tradiciju jer je otac bio član tima sa Tušnja. Znao sam odavno da će doći taj trenutak. U periodu kada sam osjetio da to mogu da to uradim, došao sam. Bio sam deset mjeseci na klupi Slobode. Bilo je lijepih, ali i teških dana. Da su nam doveli dva ili tri igrača tada – izašli bi u Evropu”, kazao je Zlatan.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarci koji su tvrdili da imaju saznanja o nestaloj djevojčici pušteni na slobodu

Izdvojio je i jednu zanimljivu anegdotu.

”Dok sam bio trener Slobode igrali smo dobro u defanzivi i teško nam je bilo dati gol. A i kada nam protivnici postignu pogodak, ne raduju se. Pitao sam se šta se dešava, i onda mi kažu da su ti strijelci igrali za Slobodu. Ahmetović, Krpić, Rahmanović, Rustemović…Sve bivši igraši tima sa Tušnja. Ponajbolji igrači Premijer lige su došli iz Tuzle”, kazao je naš sagovornik

Obrazliožio je prelazak u Tuzla City i istakao kako su mu vjerovatno neki navijači Slobode zamjerili za taj potez.

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe

Također, naglasio je kako je bilo i pojedinih kontakata sa nekadašnjim čelnim ljudima FK Sarajevo, a pojedini navijači Željezničara prizivali su ga i na Grbavicu.

”Sarajevo je kvalitetom najbolje jer nije puno mijenjalo, samo su uzimali igrače koji im trebaju. Bordo tim je godinama ima isti tim koji se nadograđuje i pravi se kontinuitet. Opet su favoriti za naslov”, kazao je Nalić.

Na kraju je govorio o reprezentaciji BiH, Ivaylu Petevu i sjajnom uspjehu Edina Džeke koji je među najboljim strijelcima Starog kontinenta u posljednjih 20 godina.

O čemu su novinar Edin Isanović i on još razgovarali, pogledajte u našem video Life intervjuu koji ćemo ubuduće uživo realizirati na društvenoj mreži Facebook, a snimak naknadno možete potražiti i na video platformi YouTube, na ovom linku

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Potraga u Zenici: Dječaka udario kombijem pa pobjegao

Zenička policija traga za vozačem kombija koji je danas...

Tuga: Danas će biti klanjana dženaza Amili Šehović, a njenom sinu Salihu sutra

Dženaza Amili Šehović (34), čije je tijelo zajedno s...

U Sarajevu nestao Fuad Hadžihasanagić (75), posljednji put viđen na Vratniku

Gorske službe spašavanja Trebević i Novi Grad Sarajevo pokrenule...

Saobraćajna nesreća na Dolac Malti, oboren motociklista

Na Dolac Malti u Sarajevu došlo je do nesreće...

U Lukavcu prilikom tuče ubijen muškarac (35)

U Lukavcu se sinoć dogodio tragičan slučaj u kojem...