Liga Evrope: Velike pobjede Dinama i Crvene zvezde

- Advertisement -

Fudbaleri zagrebačkog Dinama i beogradske Crvene zvezde imali su sjajnu večer u Ligi Evrope. Oba predstavnika iz regiona ostvarili su važne gostujuće pobjede u četvrtom kolu i prišli korak bliže plasmanu u šesnaestinu finala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dinamo je odigrao odličnu utakmicu u gostima kod Wolfbergera. Zagrepčani su slavili sa ubjedljivih 3:0, a strijelci su bili Lovro Majer u 60, Bruno Petković u 75. i Luka Ivanušec u 90. minuti. Ovim trijumfom zagrebački “plavi“ su preuzeli vrh tabele grupe K sa osam osvojenih bodova. Slijede Feyenoord sa pet, Wolfsberger sa četiri i CSKA Moskva sa tri boda.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Crvena zvezda također je napravila fenomenalan posao u grupi L na gostovanju kod Genta, gdje su slavili rezultatom 2:0. “Crveno-beli“ su poveli na otvaranju utakmice pogotkom Njegoša Petrovića u drugoj minuti. Osvajanje tri boda ovjerio je Nemanja Milunović u 58. minuti. Crvena zvezda je druga na tabeli grupe L sa devet bodova, jednim manje od lidera Hoffebheima. Iza njih su Liberec sa tri i Gent bez bodova.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Važniji rezultati utakmica prvog večerašnjeg termina: Braga – Leicester City 3:3, CSKA Moskva – Feyenoord 0:0, CSKA Sofija – Young Boys 0:1, Liberec – Hoffenheim 0:2, Lille – Milan 1:1, Molde – Arsenal 0:3, Qarabag – Sivasspor 2:3, Sparta Prag – Celtic 4:1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...