Liga nacija: BiH ubjedljivo poražena u Poljskoj, remi Turske i Srbije

- Advertisement -

Fudbalska reprezentacija BiH pretrpjela je ubjedljiv poraz u četvrtom kolu grupe 1 Lige nacija A.

Bh. tim je na gostovanju u Wroclawu poražen od Poljske rezultatom 0:3 i time umanjio šanse za opstanak u A rangu Lige nacija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ubjedljiv poraz je uticala činjenica da je od 15. minute BiH igrala sa igračem manje, nakon što je Anel Ahmedhodžić dobio crveni karton. Poljaci su odmah izvršili pritisak, a u 22. minuti Robert Lewandowski je propustio veliku šansu, kada je usamljen sa pet metara šutirao visoko preko gola. Sedam minuta kasnije Lewandowski je sjajno šutirao s vrha šesnaesterca, ali je pogodio stativu. Iako je bh. tim dugo odolijevao, Lewandowski je ipak prije odlaska na odmor pogodio mrežu Ibrahima Šehića. U 40. minuti sjajni napadač natrčao je na povratnu loptu i zakucao je iza leđa Šehića za vodstvo 1:0. U sudijskoj nadoknadi Poljaci su iskoristili igračku nadmoć na terenu i preko Karola Linettyja povisili na 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

Na otvaranju drugog poluvremena Poljska je povećala prednost na konačnih 3:0, a strijelac je ponovo bio fenomenalni Lewandowski.

Nakon četiri kola u grupi 1 lider je Poljska sa sedam bodova, a slijede Italija sa šest, Holandija s pet i BiH s dva boda.

Od selekcija iz regiona večeras su zanimljive utakmice odigrali Hrvatska i Srbija. u grupi 3 Lige A na zagrebačkom Maksimiru odigrana je repriza finala Svjetskog prvenstva 2018. godine između “vatrenih” i Francuske, a i ovoga puta slavili su “galski pijetlovi”. Francuze je u vodstvo doveo Antoine Griezmann već u osmoj, da bi Nikola Vlašić poravnao rezultat u 65. minuti. Pobjedu gostima donio je Kilyan Mbappe pogotkom u 79. minuti.

Sjajnu utakmicu na stadionu Turk Telekom u Istanbulu u grupi 3 Lige B odigrali su Turska i Srbija. Na kraju nije bilo pobjednika, jer je susret završen rezultatom 2:2. Srbijanci su bili blizu pobjede, nakon što su golovima Sergeja Milinkovića-Savića u 22. i Aleksandra Mitrovića iz penala u 49. minuti poveli 2:0. No, Turci se nakon toga bude i pogocima Hakana Calhanoglua u 57. i Ozana Tufana u 76. minuti stižu do izjednačenja.

PROČITAJTE JOŠ:  Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Rezultati večerašnjih utakmica četvrtog kola: Liga A: grupa 1: Poljska – BiH 3:0, Italija – Holandija 1:1, grupa 2: Engleska – Danska 0:1, Island – Belgija 1:2, grupa 3: Hrvatska – Francuska 1:2, Portugal – Švedska 3:0; Liga B: grupa 1: Rumunija – Austrija 0:1, Norveška – Sjeverna Irska 1:0, grupa 2: Škotska – Češka 1:0, Slovačka – Izrael 2:3, grupa 3: Rusija – Mađarska 0:0, Turska – Srbija 2:2, grupa 4: Bugarska – Vels 0:1, Finska – Republika Irska 1:0; Liga C: grupa 2: Sjeverna Makedonija – Gruzija 1:1, Estonija – Armenija 1:1, grupa 3: Grčka – Kosovo 0:0, Moldavija – Slovenija 0:4, grupa 4: Bjelorusija – Kazahstan 2:0, Litvanija – Albanija 0:0.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...