Liga prvaka: Juventus poražen od Manchester Uniteda, Real deklasirao Plzen

- Advertisement -

Večeras su odigrani mečevi 4. kola Lige prvaka po grupama “E”, “F”, “G” i “H”, a najveću pažnju je zasigurno privukao duel Juventusa i Manchester Uniteda, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “E”, Bayern Minhen je na “Allianz Areni” u Minhenu savladao AEK iz Atine rezultatom 2:0. U istoj grupi, Benfica je u Lisabonu remizirala 1:1 protiv Ajaxa.

Nakon 4. kola, lider grupe je Bayern sa 10 bodova, a prate ga Ajax sa 8, Benfica 4 i AEK bez bodova.

Lyon je u grupi “F” na stadionu “Parc Olympique Lyonnais” u Lyonu remizirao 2:2 protiv Hoffenheima. U drugom meču ove grupe Manchester City je na “Etihadu” pobijedio Shakhtar Donetsk sa ubjedljivih 6:0.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

U ovoj grupi na prvom mjestu je Manchester City sa 9 bodova, drugi je Lyon sa 6, Hoffenheim ima 3 boda, a Shakhtar Donetsk 2 boda.

U grupi “G”, Viktoria Plzen je pred domaćom publikom na “Doosan Areni” doživjela debakl protiv Real Madrida koji je slavio sa 5:0. U istoj grupi, CSKA je u utakmici koja se igrala u terminu od 18.55 sati u Moskvi poražen od Rome sa 1:2. Bh. napadač u dresu Rome Edin Džeko igrao je čitav meč, a imao je i dvije dobre prilike koje ipak nije uspio realizovati.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Prvo mjesto u grupi “G” zauzima Real sa 9 bodova, koliko ima i Roma, CSKA Moskva ima 4, a posljednji Plzen samo jedan bod.

Juventus je u grupi “H” u Torinu poražen od Manchester Uniteda rezultatom 1:2. Reprezentativac Miralem Pjanić je u dresu Juventusa igrao čitav meč. U istoj grupi, Valencia je u terminu od 18.55 sati na “Estadio de Mestalli” u Valenciji savladala Young Boys sa 3:1.

U ovoj grupi prvo mjesto zauzima Juventus sa 9 bodova, drugi je Manchester United sa 7, Valencia ima 5, a Young Boys samo jednan bod.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...