Liga prvaka: Trijumf Reala u Dortmundu, Maribor poražen od Seville

- Advertisement -

U utorak navečer su odigrane utakmice drugog kola Lige prvake po grupama ”E“, ”F”, ”G” i ”H”, a važne pobjede su upisali Sevilla, Napoli, City, Bešiktaš, Porto, Real Madrid i Tottenham, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “E”, Sevilla je kao domaćin na stadionu “Ramón Sánchez Pizjuán” savladala slovenski Maribor, rezultatom 3:0, uz hat-trick francuskog napadača Wissama Bena Yeddera. U istoj grupi, Spartak Moskva je na “Otkrytiye Areni” u Moskvi igrao neriješeno 1:1 sa Liverpoolom.

U okviru grupe “F”, Napoli je na stadionu “San Paolo” savladao Feyenoord sa 3:1, dok je Manchester City na svome “Etihadu” slavio protiv Šahtar Donjecka, rezultatom 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

U grupi “G”, Bešiktaš je na stadionu “Vodafone” u Istanbulu savladao ekipu RB Leipziga sa 2:0. U istoj grupi, Monaco je na stadionu “Louis II.” u Monacu doživio neočekivan poraz od Porta rezultatom 0:3, a dva gola za Porto je postigao Vincent Aboubakar.

U grupi “H”, u meču koji je privukao veliku pažnju ljubitelja fudbala, Borussia Dortmund je na “Signal-Iduna-Parku” u Dortmundu poražena od Real Madrida sa 1:3. Dva pogotka za kraljevski klub je postigao Cristiano Ronaldo.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

U istoj grupi, APOEL je kao domaćin na stadionu “Neo GSP” u Nikoziji izgubio od favoriziranog Tottenhama rezultatom 0:3, a hat-trick na ovom meču je upisao engleski napadač Harry Kane.

U srijedu su na programu sljedeći mečevi 2. kola Lige prvaka: Qarabag – Roma, Anderlecht – Celtic, Atletico Madrid – Chelsea, Basel – Benfica, CSKA Moskva – Manchester United, Juventus – Olympiakos, PSG – Bayern Minhen i Sporting – Barcelona.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...