Lindsey Vonn – Kada je skijanje u pitanju, osjećam se kao poslije lošeg raskida

- Advertisement -

Iako je završila sa profesionalnom karijerom, legenda alpskog skijanja Lindsey Vonn nije propustila priliku da ponovo skija. Bilo je to nedavno na svjetski poznatoj utrci u Hahnenkamm-Rennenu u Kitzbühelu.

Lindsey Vonn – Foto: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Kaže da je, otkako je odložila takmičarsko odijelo i kacigu, pokušavala pronaći način da ponovno uspostavi vezu sa sportom te da je “ljubomorna” na muškarce koji su nedavno učestvovali na toj velikoj utrci.

Tokom svoje izuzetno uspješne karijere, 35-godišnja Vonn nikada nije dobila šansu da se takmiči u legendarnom spustu na stazi Streif u Kitzbühelu.

“Prvi put u životu sam ovdje, i stvarno bih voljela da sam barem jednom imala priliku za spust. Posmatrajući sve kao gledalac, zaista sam ljubomorna na takmičare. Staza je tako nevjerovatna i to je jedno sjajno iskustvo: navijači, atmosfera, pejzaž, sve to zajedno čine ga jednim od najnevjerovatnijih sportskih dešavanja na svijetu.”

Ipak, to subotnje jutro prije utrke, bila je na startnoj kapiji, ali ne kao takmičarka. Skijala je sa norveškom legendom Akselom Lundom Svindalom. „Rekla sam mu da ću voziti spust samo ako i on bude sa mnom na stazi. On je moj neustrašivi vođa” kazala je.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo
Aksel Lund Svindal, Lindsey Vonn – Foto: Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Kao malo ko prije nje, Vonn je bila vodeća zvijezda skijanja tokom profesionalne karijere, ali sada ističe kako se trudi ostvariti novu konekciju sa sportom.

“Kada je skijanje u pitanju osjećam se kao poslije lošeg raskida, i zato taj sport još uvijek posmtaram sa distance. Voljela bih i dalje skijati, ali fizički više nisam bila u mogućnosti, i to je realnost koju sam morala prihvatiti. Najbolji osjećaj na svijetu za mene je bio kada stojiš na startnim vratima, fizički i emotivno si na vrhuncu sa pulsom od 180, i krećeš niz stazu. Ne nedostaje mi samo takmičenje, koliko uzbuđenje i brzina. Zato mi je teško svaki put kada gledam utrke, jer me podsjete me na ono što mi nedostaje. Bez obzira koliko poslovnih ugovora sklopim ili kompanija pokrenem, to mi ne može zamijenti adrenalin, brzinu i uzbuđenje skijaških utrka. Lakše mi je gledati muške utrke nego ženske, ali naravno uvijek navijam za svoje kolegice i trudim se dati podršku onima koje se nakon teških ozljeda vraćaju na stazu”.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Također dodala je i kako je iznenađena činjenicom da se žene ne žele takmičiti protiv muškaraca, posebno u brzini, a da je uvijek vjerovala da će biti skijašica spremnih na taj izazov.

„Željela sam da se takmičim protiv muškaraca, jer sam htjela da budem bolja skijašica, ali naravno nisam išla sa namjerom da ću pobijediti sve njih, daleko od toga, već sam htjela da steknem to iskustvo i da učim od najboljih u svijetu.”

Lindsey Vonn – Foto: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Svoj takmičarski duh Vonn je usmjerila na biznis, pa tako, između ostalog, sada pokreće vlastitu kozmetičku liniju, a radi na skijaškim odijelima za “Head” i vodi fondaciju koja pomaže skijašicama.

Vrijeme u mirovini koristi i za planiranje vjenčanja sa kanadskim hokejašem P. K. (Pernell-Karl Sylvester) Subbanom.

O planovim za taj veliki dan kaže:

“Unajmila sam najboljeg organizatora vjenčanja na svijetu i jako sam uzbuđena zbog toga. Nadam se da neću imati prevelike brige. Pogledala sam neka mjesta za vjenčanja, mislim da imamo i datum, a Gucci mi po mjeri izrađuje haljinu zbog koje sam zaista uzbuđena”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...