Lionel je nedavno stigao u PSG gdje je Safet Sušić ostavio neizbrisiv trag: ”Messi i najbolji fudbaler svih vremena”

- Advertisement -

Fotografija na kojoj su Lionel Messi i Safet Sušić nastala je u junu 2014. godine nakon utakmice Argentina – BiH 2:1. Messi je tada nosio kapitensku traku svoje zemlje, dok je Sušić bio selektor Zmajeva. Jedan navijač Bordo tima, koji je očigledno uživao u igrama Papeta u dresu koševskog prvoligaša, ispod slike je napisao – ”Messi i najbolji fudbaler svih vremena”, aludirajući kako za njega nema boljeg od Papeta.

Pape – jednostavno najbolji

Dakako, Mesi je bio i tada, a i danas slovi za najboljeg igrača današnjice. Nedavno je napustio Barcelonu i potpisao za PSG, klub gdje je slavu stekao i popularni Pape koji je prije 20-tak godina i zvanično proglašen za najboljeg bh. igrača svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Messi će pokušati da sa trona skine Papeta kao najboljeg stranog igača francuske lige i PSG-a. Bez obzira na izvanredan kvalitet Messija, bić će mu teško. Također, s obzirom na godine Argentinac (34) neće baš imati puno vremena da sruši sve Papetove rekorde u gradu svjetlosti. Uskoro se očekuje debi Argentinca u novom klubu.

Veliki mural u Parizu

Navijači PSG-a nacrtali su prije dvije godine lik Safeta Sušića na velikom muralu u Parizu na stadionu Park Prinčeva. Legendarni Pape u PSG-u je proglašen za najboljeg igrača svih vremena, a najveći uspjeh u dresu Parižana imao je 1986. godine kada je vodio ekipu do titule prvaka Francuske.

PROČITAJTE JOŠ:  Jezivi detalji porodičnog nasilja u BiH: Suprugu tukao i mučio

Osim što imaju poveznicu klub iz Pariza obojica su (Argentinac još igra) svojim prodorima dizali publiku na noge. Stariji navijači pamte Safetove golove koji su nastali kao plod solo- prodora, gdje bi nanizao nekoliko igrača i golmana i pogodio mrežu. Isto je to godinama radio i Messi u dresu Barcelone i Argentine.

Za kraj treba reći kako je i danas Sušić jedini bh. selektor koji je Zmajeve odveo na veliko takmičenje – Mundijal u Brazilu 2014. godine. I kako sada stoje stvari, proći će još puno vremena da neko ponovi taj pothvat. A Messi je – jednostavno neponovljiv…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...