Lionel Messi – Novi rekordi…

- Advertisement -

Iako već 33-godišnjak, Lionel Messi i dalje ima šta pokazati na zelenom terenu. Legendarni Argentinac u dresu Barcelone nimalo ne posustaje i nikoga ne treba čuditi što se opet nalazi među finalistima za nagradu najboljeg FIFA-inog igrača za 2019. godinu.

Naime, u proteklih 12 mjeseci Argentinac je svojoj bogatoj kolekciji rekorda dodao još njih par!

Kralj Španjolske

  1. svibnja Barcelona je remizirala s Eibarom i osvojila naslov Španjolske lige. Messi je postigao oba pogotka i sezonu zaključio sa 36 golova, što mu je bilo više nego dovoljno da po šesti put u karijeri i treći put uzastopno postane najbolji strijelac lige. To postignuće stavlja ga u ravan s legendarnim španjolskim napadačem Telmom Zarrom i ispred ostalih velikana poput Alfreda Di Stefana i Huge Sancheza. Messi je prosječno postizao 1,06 golova po utakmici (36 – 34), a sezonu je završio s 15 pogodaka ispred najbližih pratitelja, suigrača iz Barcelone Luisa Suareza i ofenzivca Real Madrida Karima Benzeme. Messi je također u svoju ligašku statistiku upisao i 15 asistencija. I u toj rubrici je najbolji u Ligi.
PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Najbolji u Europi

Messi je osvojio i europsku zlatnu kopačku. S 36 golova u španjolskoj ligi bio je tri gola ispred odličnog Francuza Kyliana Mbappea (PSG) i 10 ispred talijanskog napadača Fabija Quagliarella (Sampdoria). Ovo je treći put uzastopno da je Messi najbolji europski strijelac. I to mu je novi rekord. Ujedno, to je šesti put ukupno da je najbolji u Europi. Dva puta manje ima Cristiano Ronaldo.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Liga prvaka

Iako je Barcelona ispala od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka, Messi je natjecanje završio kao najbolji strijelac, prvi put od sezone 2011/12. Postigao je 12 golova u 10 utakmica, prosječno 1,2 gola po utakmici. Pet od tih golova zabio je u nokaut fazi.

Izbor za najboljeg FIFA-inog igrača održat će se 23. rujna u Milanu. Vrjednuju se postignuća od 16. srpnja 2018. do 19. srpnja 2019.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...