BiH u Zenici protiv Bjelorusije

- Advertisement -

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Zenici dočekuje selekciju Bjelorusije, u osmom susretu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Dan uoči susreta izabranici selektora Safeta Sušića uvjereni su da mogu ponoviti uspjeh iz Minska i drugom uzastopnom pobjedom doći na korak do osvajanja jednog od prva dva mjesta u D-grupi kvalifikacija. Sušić očekuje tešku utakmicu, pogotovo jer neće moći da računa na kapitena i stub odbrane bh. tima Emira Spahića i veznjaka Miralema Pjanića. No, uvjeren je da ostali reprezentativci mogu još jednom obradovati navijače.

“Sutrašnja utakmica jednostavno ne može biti lagana. Hendikepirani smo jer nam ne igraju trojica igrača, od toga dvojica iz prve ekipe, a gosti dolaze kompletni. Bjelorusija i dalje ima šansu za drugo mjesto i sigurno da ima motiva kao i mi. Ipak, ne želim da vjerujem da ćemo propustiti priliku. Ako ne možemo pobijediti sutra, onda i ne trebamo razmišljati o plasmanu na EP”, kazao je Sušić, koji je kapitensku traku dodijelio Edinu Džeki.

PROČITAJTE JOŠ:  Na magistralnom putu kod Zenice na teretno vozilo palo stablo

Dodao je da još nije siguran koji igrači će započeti meč. No, najavio je da će na golu biti golman Stokea Asmir Begović, a u tim će se vratiti i Mujdža, koji je zbog povrede propustio meč u Minsku.

“Znam deset igrača koji će početi susret, ali još razmišljam u vezi s jednim. Ono što je sigurno jest da će Asmir Begović početi susret, a Mujdža se također vraća u sastav. No, ne želim da žurim s konačnim sastavom. Imam još vremena da o svemu odlučim”, dodao je Sušić.

PROČITAJTE JOŠ:  U sudaru tri vozila kod Zenice povrijeđene četiri osobe

Susret je na rasporedu u utorak u 20.15 sati na stadionu “Bilino polje”, a sudit će Englez Martin Atkinson. Pored ovog meča, u okviru D-grupe kvalifikacija u utorak će biti odigrana još dva susreta. Francuzi idu u goste Rumuniji, dok Luksemburg dočekuje Albaniju.

Raspored mečeva:

Luxembourg: Luksemburg – Albanija (20.15)
Zenica: BiH – Bjelorusija (20.15)
Bukurešt: Rumunija – Francuska (20.30)

Tabela:

1. Francuska    7   5   1   1   11:3   16
2. BiH               7   4   1   2   10:7   13
3. Bjelorusija    8   3   3   2     6:4   12
4. Rumunija      7   3   2   2   10:6   11
5. Albanija         7   2   2   3    5:8     8
6. Luksemburg  8   0   1   7    1:15   1

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...