Live Stream EP u rukometu: Hrvatska vs Srbija (UŽIVO)

- Advertisement -

Rukometne reprezentacije Danske i Srbije odmjerit će snage u nedjeljnom finalu 10. evropskog prvenstva u Srbiji. Danci su danas u poslijepodnevnim satima pobijedili Španiju sa 25:24 (12:10), dok je večeras u beogradskoj Areni savladala reprezentaciju Hrvatske  sa 26 : 22  (13:14)

Podsjećamo, danas je u utakmici za peto mjesto Makedonija pobijedila Sloveniju sa 28:27 (16:12). U osiguranju večerašnjeg meča učestvovalo je više od 5.000 policajaca kako bi bilo spriječeno ponovno divljanje srpskih huligana.

Prethodno:
Uoči večerašnjeg polufinalnog susreta europskog prvenstva u rukometu između Hrvatske i Srbije, koji se, nakon napada na hrvatske navijače u utorak navečer već najavljuje kao događaj visokog sigurnosnog rizika, stanje u Beogradu u petak je mirno, a na prostoru oko Beogradske Arene, u kojoj će biti održan susret, raspoređeni su pripadnici srbijanske policije, među kojima i posebnog policijskog odreda, žandarmerije.

Na osiguranju utakmice i navijača očekuje se angažman više tisuća policajaca, a sigurnosne mjere povišene su već od ulaska u Srbiju iz Hrvatske. Na djelu autoputa od granice s Hrvatskom do Beograda, kao i oko same Arene, pojačane su i učestalije policijske kontrole, a za navijače iz Hrvatske večeras je, u cilju dodatnih mjera sigurnosti, rezerviran posebni dio parkirališta oko Arene.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Za sada nema privedenih niti zadržanih osoba na policijskim kontrolnim punktovima, a u stožeru policije nalaze se i četiri policajca iz Hrvatske.

U Areni će biti tužitelj i sudac pa će svi koji budu narušavali javni red i mir ili budu uhvaćeni u kaznenom djelu odmah biti procesuirani, navodi se te dodaje kako policija neće dopustiti unošenje bilo kakvih zastava osim onih s nacionalnim obilježjima, te da neće biti dopušteno ni nošenje majica s kapuljačom, majica i transparenata koji se mogu shvatiti kao vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.

Pomoćnik načelnika beogradske policije Nikola Popovac za srbijansku državnu televiziju RTS izjavio je kako će tijekom dana biti obavljeni preventivni razgovori s vođama navijačkih skupina, te upozorio kako se oni, koji nemaju ulaznicu za meč, nemaju potrebe zadržavati na prostoru oko Arene. Po njegovim riječima, mjere sigurnosti u povodu večerašnje utakmice započinju već na ulasku u Srbiju, a za sada nema najava o organiziranom dolasku navijača iz Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Srbijanska granična policija nije u Srbiju pustila 106 navijača iz Hrvatske i BiH koji su dvama autobusima bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka putovali na rukometnu utakmicu između Hrvatske i Srbije koja se večeras igra u Beogradu, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić.

 Navijači iz Hrvatske i BiH u Srbiju su pokušali ući oko 11 sati preko srbijanskoga graničnog prijelaza Batrovaca, nedaleko od hrvatskoga graničnog prijelaza Bajakova na autocesti od Zagreba do Beograda, ali su vraćeni jer, kako su rekli hrvatskoj policiji, nisu imali ulaznice za utakmicu te ih srbijanski granični policajci nisu pustili u Srbiju.

Barunčić navodi kako, osim tih dvaju autobusa, preko Bajakova tijekom dana nije bilo organiziranih prijelaza hrvatskih navijača, a očekuje se da će poslijepodne preko toga graničnog prijalaza u Srbiju prijeći tri autobusa s navijačima iz Zagreba te jedan s navijačima iz Osijeka.

Preko željezničkoga graničnog prijelaza Tovarnika u Srbiju je vlakom pokušala ući skupina od sedam hrvatskih navijača od kojih je hrvatska policija, zbog alkoholiziranosti, zadržala dvojicu i nije im dopustila da prijeđu granicu, rekao je Barunčić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...