Liverpool planira novo proširenje Anfielda

- Advertisement -

Fudbalski klub Liverpool krenuo je naprijed sa planovima vezanim za proširenje kapaciteta stadiona Anfield na oko 60.000 gledalaca. Prvi korak ka ostvarenju tog cilja je poziv koji je upućen lokalnom stanovništvu da prisustvuje javnim raspravama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, u Liverpoolu se nadaju pozitivnom razvoju u nastojanju da povećaju kapacitet Anfielda sa sadašnjih 54.074 sjedećih mjesta. Stoga su podijelili preko 5.000 letaka u kojima su obavijestili stanovnike da će se konsultacije održati u periodu od 29. novembra do 4. decembra.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Liverpool je proširenje glavne tribine na Anfieldu dovršio 2016. godine, a taj projekat je koštao oko 100 miliona funti (oko 117 miliona eura).

Ljetošnji plan proširenja podrazumijevao je i obnovu terena na Anfieldu. Eventualnom realizacijom projekta Liverpool bi dobio dodatnih 4.825 sjedećih mjesta, ali su u augustu u klubu odlučili da nastavi sa “novim ambicioznijim planovima“, što je dovelo do pokretanja procesa javnih rasprava.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Konsultacijski događaji osmišljeni su za lokalne stanovnike, kompanije i navijače kako bi saznali više i ponudili svoje povratne informacije o klupskoj viziji za stvaranje većeg Anfielda, koji bi omogućio većem broju navijača da gledaju jedan od najboljih evropskih timova na stadionu svjetske klase“, pojasnili su iz Liverpoola.

Osim događaja koji će biti organizovani u navijačkom baru za navijače, info štandovi će biti postavljeni i na utakmicama Liverpoola protiv Brightona 30. novembra i Evertona 4. decembra.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...