Luka Cindrić novi rukometaš Barcelone

- Advertisement -

Rukometna sekcija Barcelone danas je zvanično potvrdila da je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić novo veliko pojačanje slavnog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni 25-godišnji srednji bek u redove “Barce” prešao je iz poljskog šampiona Vive Kielcea. S “blaugranom” je potpisao ugovor na četiri sezone, odnosno do juna 2023. godine.

Cindrića, koji je 2017. godine sa skopskim Vardarom osvojio naslov šampiona Evrope, smatraju jednim od najboljih rukometaša svijeta pred kojim je sjajna budućnost.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

“To je inteligentan igrač, sposoban da čita situaciju na terenu u bilo kojem trenutku, uz sjajne sposobnosti kombinovanja. Iako nije izraziti strijelac, ima sjajan udarac iz daljine. U posljednjoj sezoni Lige šampiona, tokom koje se Cindrić susreo s Barcelonom u grupi i u borbi za treće mjesto, postigao je 59 golova”, objavljeno je na internet stranici najtrofejnijeg evropskog i španskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Cindrić je rukomet počeo igrati u rodnom Ogulinu, da bi se profesionalno počeo baviti u Karlovcu s kojim je potpisao ugovor 2012. godine. Dvije godine kasnije odlazi u Makedoniju, tačnije u Metalurg iz kojeg je nakon jedne sezone prešao u gradskog rivala Vardar. Posljednju sezonu proveo je u Vive Kielceu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...