Madrid: Navijači Boca Juniorsa okupili se ispred hotela svojih ljubimaca

- Advertisement -

Iako se revanš susret finala Copa Libertadoresa između River Platea i Boca Juniorsa, gradskih rivala iz Buenos Airesa, igra u nedjelju u Madridu, već u subotu je na ulicama glavnog španskog grada bilo burno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, veliki broj navijača Boca Juniorsa okupilo se oko hotela u kojem su odsjeli njihovi ljubimci kako bi im pružili podršku uoči sutrašnjeg duela protiv najvećeg rivala. Jake policijske snage su raspoređene oko hotela kako bi onemogućile vatrene Argentince da priđu igračima.

Gradski derbi Buenos Airesa odgođen je krajem novembra zbog napada navijača Rivera na autobus sa igračima Boce, uoči revanš susreta na La Monumentalu. Stoga je Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) donijela odluku da se druga utakmica finala Copa Libertadores igra u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu.

PROČITAJTE JOŠ:  Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Nekoliko igrače Boce Juniorsa 24. novembra prilikom napada na autobus, kojim su putovali do stadiona La Monumental, povrijeđeno je krhotinama razbijenih stakala, a bili su i pod uticajem suzavca. Zbog toga je revanš finala otkazan za sutradan, ali je CONMEBOL i tada, na zahtjev Boce, odlučio otkazati susret. Potom je određeno da će se utakmica igrati 9. decembra na madridskom Santiago Bernabeu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

U prvoj utakmici, igranoj 11. novembra na Bocinoj La Bomboneri, bilo je neriješeno 2:2.

U Copa Libertadoresu ne važi pravilo gola u gostima kao u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske federacije, tako da River u revanš ne ulazi sa prednošću zbog dva postignuta gola na La Bomboneri. Revanš finala igraće se u nedjelju sa početkom u 20.30 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...