Mahmutović: Puno mi znače golovi na Bilinom polju

- Advertisement -

Čelik je u 12. kolu BHT Premijer lige na Bilinom polju rezultatom 2:0 (0:0) nanio i drugi ovosezonski poraz u međusobnim duelima Širokom Brijegu, kojeg su u prvom kolu na Pecari porazili s 1:0.

Zeničani, tako, ove sezone još nisu primili nijedan gol u duelima protiv Širokog, koji im je proteklih sezona bio jedan od najneugodnijih rivala. Zanimljivo je kako je ovo bio i susret dva tima koja su ove sezone s klupe vode već treći treneri, a Čelikov Slaviša Božičić danas je debitovao.

-Čestitam svojim momcima na sjajnoj igri, sjajnom motivu… Oni su danas bili pravi, željeli su i postigli su jako bitnu pobjedu za nas- kazao je Božičić, koji je dodao kako on nije „mađioničar“ te da je ovo isključivo bila pobjeda njegovih igrača.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Gosti su od 40. minute igrali s igračem manje, jer je zbog prekršaja pred svojim 16- ercem isključen Branimir Cipetić. Upravo je taj momenat gostujući trener Toni Karačić i naveo kao ključni momenat utakmice, do kojeg je, kako je kazao, mogao biti zadovoljan igrom svog tima.

-Čelik je u nastavku bio puno kvalitetnija, vršio je pritisak. Mi smo odolijevali, imali smo neke situacije prema gore. Evidentno je igračima nedostajala svježina.Čelik je postigao dva gola i zasluženo su  slavili- kazao je Karačić, koji je dodao kako svakoj seriji dođe kraj pa i njihovoj od šest utakmica bez poraza.

On je napomenuo kako im je ovo bila i treća, od tih šest utakmica u kojoj su imali igrača manje.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Strijelac oba gola Aidin Mahmutović, koji je ponovo dobio priliku sa klupe, čestitao je saigračima na pobjedi te istakao kako su imali kontrolu lopte.

-Široki je dobro stajao nazad, ali mi smo imali kontrolu i zasluženo pobijedili. Svaki mi gol puno znači, pogotovo na Bilinom polju, gdje sam i počeo u Premijer ligi.

Znate da sam imao problema s povredom i, nakon ovako teške povrede, u 33. godini da se vratim, velika je stvar za mene – kazao je Mahmutović, kojem je ovo bio treći ovosezonski gol pa je sada i prvi strijelac svog tima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...