Manchester City potpisao s Pumom ugovor vrijedan 650 miliona funti

- Advertisement -

Fudbalski klub Manchester City potpisao je dugoročni sponzorski ugovor s proizvođačem sportske opreme Puma vrijedan 650 miliona funti (oko 757 miliona eura), objavili su britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tako će “građani” u budućnosti nositi opremu Puma umjesto dosadašnje Nike. Iako iz kluba nisu objavili detalje ugovora, mediji su došli do informacije da je godišnja vrijednost 65 miliona funti (75,7 miliona eura) i da je potpisan na period od deset godina. Ugovor stupa na snagu od jula ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Bjorn Gulden, izvršni direktor njemačke Pume, istakao je da je to najveći posao koji je njegova firma ikada sklopila. On je naglasio da ugovor sadrži fiksne uslove, ali i bonuse koji su zasnovani na spotskim dostignućima.

“Ovo je istorijski dan za nas. Ovo što smo uradili niko nije ranije uradio. Radi se o partnerstvu bez presedana”, rekao je Ferran Soriano, izvršni direktor holding kompanije City Football Group.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Ostali klubovi koje pokriva ugovor su Melbourne City, Girona, Club Atletico Torque i Sichuan Jiunjiu. Ugovor obuhvata muške, ženske i omladinske timove u svakom klubu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...