Sport

Manchester City potpisao s Pumom ugovor vrijedan 650 miliona funti

0
Manchester City potpisao s Pumom ugovor vrijedan 650 miliona funti, Life.ba
Manchester City, arhivska fotografija (Lindsey Parnaby - Anadolu Agency )

Fudbalski klub Manchester City potpisao je dugoročni sponzorski ugovor s proizvođačem sportske opreme Puma vrijedan 650 miliona funti (oko 757 miliona eura), objavili su britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tako će “građani” u budućnosti nositi opremu Puma umjesto dosadašnje Nike. Iako iz kluba nisu objavili detalje ugovora, mediji su došli do informacije da je godišnja vrijednost 65 miliona funti (75,7 miliona eura) i da je potpisan na period od deset godina. Ugovor stupa na snagu od jula ove godine.

Bjorn Gulden, izvršni direktor njemačke Pume, istakao je da je to najveći posao koji je njegova firma ikada sklopila. On je naglasio da ugovor sadrži fiksne uslove, ali i bonuse koji su zasnovani na spotskim dostignućima.

LIFE:  (VIDEO) Pogledajte kako je Lana Pudar "pomela" konkurenciju

“Ovo je istorijski dan za nas. Ovo što smo uradili niko nije ranije uradio. Radi se o partnerstvu bez presedana”, rekao je Ferran Soriano, izvršni direktor holding kompanije City Football Group.

Ostali klubovi koje pokriva ugovor su Melbourne City, Girona, Club Atletico Torque i Sichuan Jiunjiu. Ugovor obuhvata muške, ženske i omladinske timove u svakom klubu.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like