Manchester United: Ibrahimović se oporavio i počeo trenirati

- Advertisement -

Zlatan Ibrahimović se oporavio od povrede i počeo je trenirati sa prvim timom Manchester Uniteda, što je potvrdio i klupski menadžer Jose Mourinho.

Zajedno sa Ibrahimovićem i saigračima trenira i Eric Bailly, koji je dugo odsustvovao, također, zbog povrede. Mourinho je kazao i da se Ibrahimović polako vraća u formu, dok je Bailly daleko od toga da konkuriše za prvi tim.

“Ekipa je uredu. Bailly i Daley Blind su dva igrača koji su izvan konkurencije za utakmicu sa Newcastleom. Ibrahimović je počeo trenirati s ostatkom tima prije dva dana, tako da se vidi napredak“, kazao je Mourinho.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Ibrahimović je zadnji put igrao 26. decembra prošle godine protiv Burnleyja, Blind je van terena od početka januara, a Bailly još od novembra 2017. godine. Problem za Mourinha predstavlja i nedavna povreda Marouanea Fellainija koji je morao operisati koljeno. Uz sve to portugalski trener nikada nije sa svojim klubovima slavo na St. James Parku, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Tačno je da u Newcastle nikada nisam pobijedio. Iskreno, tamo sam oduvijek mogao osjetiti šta su lijepe utakmice, ali i teške. Sviđa mi se stadion, volim atmosferu koja tamo vlada. Oni su dobri, entuzijastični navijači. Volim da idem tamo, ali nikada nisam pobijedio. Gubio sam i igrao neriješeno nekoliko puta, ali nadam se da će rezultat u nedjelju biti drugačiji. Ali, Rafael Benitez zna kako se osvajaju bodovi, tako da mislim da će biti veoma teško”, naglasio je Mourinho.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesvakidašnji prizor: Zmija prekinula meč u Srbiji, ujela sudiju, ali je postao heroj

Manchester United nakon 26 odigranih kola u Premier ligi zauzima drugo mjesto sa 56 bodova, čak 13 manje od lidera gradskog rivala Manchester Cityja. Susret 27. kola protiv Newcastle Uniteda igraće u nedjelju sa početkom u 15.15 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...