Manchester United pregovara o ostanku Ighaloa

- Advertisement -

Manchester United pregovara sa Shanghai Shenhuaom o produženju ugovora o posudbi napadača Odiona Ighaloa, potvrdio je menadžer Ole Gunnar Solskjaer, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ighalo se pridružio Unitedu u januaru i trebao bi se vratiti u Kinu 31. maja, ukoliko ne bude postignut dogovor da ostane na Old Traffordu do završetka sezone.

“Za sada još ništa nije dogovoreno. Dogovor o posudbi ističe krajem maja, tako da je očito da Ighalo treba da se vrati nazad. U razgovorima smo i nadamo se da može ostati. Njegov klub je bio sjajan prema nama i omogućili su mu da igra za klub iz svojih snova. To mu je bio san i nadam se da će uspjeti dovršiti ono što je započeo, možda s trofejom ili čak dva. Kineska liga uskoro počinje, tako da čekamo da vidimo šta će biti“, rekao je Solskjaer za klupsku televiziju.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Ono što Soslkjaera može radovati uoči eventualnog nastavka sezone u Premier ligi  je da su se Marcus Rashford i Paul Pogba oporavili od povrede i biće mu na raspolaganju. Obojica su bili izvan terena zbog povreda prije prekida sezone zbog globalne pandemije novog koronavirusa u martu. No, prošle sedmice su se i Rashford i Pogba vratili individualnim treninzima u grupama. prošle sedmice.

“Dobro izgledaju. Priključili su se treninzima i radili su sve što i ostali momci. Za sada nema loše reakcije, kucamo u drvo. Kada počnemo igrati, čini mi se da ćemo imati kompletan tim na raspolaganju“, istakao je Soslkjaer.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Rashford je izvan terena bio od zbog povrede leđa u januara, dok je Pogba veći dio sezone propustio zbog problema sa stopalom.

Upravo je nigerijski napadač Ighalo doveden u januaru kao privremena zamjena za Rashforda, a impresionirao je postigavši ​​četiri gola u osam nastupa.

Premier liga je prekinuta 13. marta zbog pandemije koronavirusa nakon 29 odigranih kola. U tom trenutku Manchester United je bio na petoj poziciji sa 45 bodova, tri manje od Chelseaja koji je držao četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu šampiona. Lider je Liverpoola sa čak 82 boda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...