Manchester United produžio Pogbin ugovor za godinu dana

- Advertisement -

Manchester United aktivirao je klauzulu i produžio za godinu dana ugovor Paula Pogbe, čime je francuski fudbaler vezan za klub do 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Francuskom reprezentativcu na kraju tekuće sezone isticao je ugovor s Unitedom. Pogba je sezonu počeo kao starter u sve tri utakmice Premier lige, uključujući i domaći poraz rezultatom 1:6 od Tottenhama.

Tokom reprezentativne pauze, Pogba je rekao da bi prelazak u španskog velikana Real Madrid bilo ispunjenje sna. No, aktiviranjem klauzule United je jasno dao do znanja da želi zadržati Pogbu, što je danas potvrdio i menadžer Ole Gunnar Solskjaer.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

“Pogba je naš igrač, biće ovdje još dvije godine i siguran sam da je fokusiran na to da daje sve od sebe za nas i želimo vidjeti najbolje od njega. Dakle, u sljedećih nekoliko godina siguran sam da ćemo izvući najbolje iz njega“, kazao je Solskjaer.

Prema navodima britanskih medija, odluku o produženju ugovora United je donio prije nekoliko sedmica.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Pogba se vratio u United, gdje je počeo profesionalnu karijeru, 2016. godine kada je za 105 miliona eura kupljen od Juventusa. Za “crvene đavole” odigrao je 168 takmičarskih utakmica i postigao 33 gola. U dresu reprezentacije Francuske, s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2018. godine, nastupio je 72 puta uz deset pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...