Mancini: Brzo moram stvoriti tim koji može osvojiti EURO 2020

- Advertisement -

Roberto Mancini, novi selektor fudbalske reprezentacije Italije kazao je da je njegov osnovni cilj da što prije stvori tim koji će moći da osvoji Evropsko prvenstvo 2020. godine, a zatim i Svjetsko prvenstvo.

Kako bi preuzeo nacionalni tim svoje domovine Mancini je prije vremena raskinuo ugovor sa ruskim Zenitom, te se tako odrekao zarade od čak 13 miliona eura.

“Veoma sam ponosan na ovo što mi se dešava. Mislim da je biti selektor svog nacionalnog tima maksimum i jako sam sretan“, kazao je Mancini za zvanični Twitter profil Fudbalskog saveza Italije i nastavio:

“Nažalost u fudbalu ima teških i negativnih trenutaka, tako da moramo pronaći način da nacionalni tim vratimo tamo gdje pripada.“

Mancini smatra da je Italija oduvijek bila jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, te da se nada da će uspjeti složiti sve komponente kako bi to ponovo postala.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Moji osnovni ciljevi su isti koje je reprezentacija Italije uvijek imala. To je da što prije podignem tim na noge kako bi mogao osvojiti Evropsko prvenstvo, a zatim i Svjetsko prvenstvo. Nema nikakvih drugih ciljeva. Momci koji dolaze na reprezentativne obaveze su profesionalci, znaju šta je potrebno i šta moraju da rade. Podržite reprezentaciju, jer ona pripada svima nama“, poručio je novi selektor Italije.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Mancini će na klupi “azzura“ trebao debitovati 28. maja na prijateljskoj utakmici protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Reprezentacija Italije bila je bez selektora od novembra prošle godine kada je nakon eliminacije od Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo smijenjen Giampiero Ventura, prenosi Anadolu Agency (AA). Za privremenog selektora imenovan Luigi Di Biagio, aktuelni šef stručnog štaba mlade (U21) reprezentacije Italije.

Mancini, koji je imao sjajnu igrački karijeru, kao trener je vodio Fiorentinu, Lazio, u dva navrata Inter, Manchester City, Galatasaray i Zenit.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...