Mancini: Cilj Italije je osvajanje Evropskog prvenstva

- Advertisement -

Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italije, izjavio je da je njihov cilj osvajanje odgođenog Evropskog prvenstva, koje će se održati u ljeto naredne godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Azzurri” su pobijedili Holandiju rezultatom 1:0 u posljednjem susretu Lige nacija, a prethodno su remizirali protiv Bosne i Hercegovine. U duelu s Holandijom ostali su bez talentovanog Nicole Zaniola, koji je pretrpio drugu povredu križnih ligamenata u 2020. godini i mora proći još jedan dugi period oporavka.

Mancinijevi izabranici impresionirali su tokom kvalifikacija za EURO 2020, a selektor je naglasio da Italija uvijek treba težiti osvajanju najvećih prvenstava.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

“Idemo na pobjedu, Italija uvijek mora startovati s pobjedom, čak i kada se čini da nismo među favoritima. S našom istorijom moramo težiti maksimalnom rezultatu”, kazao je Mancini za italijanske medije.

Selektor se nada da će se Zaniolo vratiti na vrijeme za Evropsko prvenstvo narednog ljeta.

“Razgovarao sam s njim prije nekoliko dana, nadamo se da ćemo ga ponovo vidjeti što je prije moguće. On je mlad momak, ima vremena da se oporavi i pridruži nam se za Evropsko prvenstvo”, istakao je Mancini.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Italija je u kvalifikacijama za EURO 2020 igrala u grupi “J” sa selekcijama Finske, Grčke, BiH, Armenije i Lihtenštajna, a ostvarila je svih deset pobjeda. EURO 2020 trebao se održati od 12. juna do 12. jula ove godine u 12 evropskih gradova. Međutim, zbog pandemije koronavirusa Evropsko prvenstvo prolongirano je za termin od 11. juna do 11. jula 2021. godine. Bez obzira što je turnir promješten za 2021. godinu zvanični naziv je ostao EURO 2020.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...