Mancini: I dalje mislim da je utrka za titulu završena

- Advertisement -

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini tvrdi da će Manchester United osvojiti titulu prvaka Engleske, iako je njegov tim smanjio zaostatak na pet bodova u odnosu na gradskog rivala.

City je pobijedio West Bromwich 4:0 na “Etihadu”, dok je United izgubio 1:0 od Wigana, čime je rivalu povećao šansu da ga sustigne na tabeli. No, Mancini vjeruje da će timski duh “crvenih đavola” biti presudan u borbi za naslov. “I dalje smatram da je borba za titulu završena jer United ima odličan tim i ne mislim da može izgubiti pet bodova”, rekao je Mancini.

PROČITAJTE JOŠ:  Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

“Borit ću se do kraja kao i moji igrači, ali mislim da je kasno. United ima timski duh koji nama nedostaje. Za nas je važno da sezonu završimo što bolje. Ovo je bila dobra sezona za nas, najbolja nakon 1968. kada je Manchester City osvojio prvenstvo”, dodao je menadžer Cityja.

Golovima Sergia Aguera, Carlosa Teveza i Davida Silve City je prekinuo niz loših rezultata i pet kola prije kraja se vratio u borbu za naslov. Mancini je nakon utakmice otkrio da nije ni znao da United igra istu noć.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

“Mislio sam da United igra dan kasnije, tek sam nakon utakmice saznao (da su izgubili). Nisam znao zašto se naši navijači toliko raduju. Nogomet je čudan. Mislite jedno, a dogodi se sasvim suprotno. No, United ima snažan tim i mislim da neće izgubiti pet bodova. Mi igramo za navijače i važno je da što bolje završimo sezonu. Razgovarao sam s igračima prije utakmice i rekao im da je važno da do kraja igramo dobro, kao što smo igrali prvih 28 utakmica”, izjavio je Mancini. 

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...