Marinović: Igrači Sarajeva su kvalitetni, pokušat ćemo unaprijediti igru [video]

- Advertisement -

Fudbalski klub Sarajevo danas je zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Vinka Marinovića, koji je potpisao dvoipogodišnju vjernost “bordo” klubu.

Dosadašnji selektor U-21 reprezentacije BiH preuzeo je kormilo Sarajeva nakon turbulentnog perioda za aktuelnog prvaka BiH, koji je rezultirao otkazom za trofejnog trenera Husrefa Musemića.

Vinko Marinović preuzima ekipu FK Sarajevo koja će uprkos ne toliko dobrim igrama u proljetni dio sezone ući kao lider na ligaškoj tabeli, s bodom prednosti ispred gradskog rivala Željezničara.

– Nije mi bilo lako napustiti mladu reprezentaciju, ali nakon tri godine odlučio sam se vratiti klupskom fudbalu. Mislim da mi neće biti teško ući u rad s igračima Sarajeva. Njih dosta poznajem, s nekima sam radio i nadam se da ćemo u budućnosti kvalitetno raditi i igrati dobar fudbal. Sarajevo uvijek pretenduje na vrh tabele i gaji napadački fudbal – izjavio je Marinović na današnjoj konferenciji za medije. 

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Od Marinovića se očekuje borba za titulu, ali i promovisanje i razvoj mladih igrača iz Akademije FK Sarajevo. Novi trener sarajevskog kluba očekuje težak posao u kratkom vremenu.

– Ekipa je prošle godine osvojila duplu krunu, sada je na prvom mjestu, tako da se radi o kvalitetnim igračima. Ja ću pokušati nadograditi njihovu igru svojim idejama, moram se upoznati s igračima i donijeti odluku da li su nam potrebna osvježenja na pojedinim pozicijama – ističe trener.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić ističe da izbor novog šefa struke “bordo” kluba nije bio lagan zadatak jer je u konkurenciji bilo nekoliko dobrih domaćih i stranih kandidata.

– Odluka je pala na Marinovića jer se njegov rad sa mladim igračima uklapa u viziju kluba – rekao je Hadžić. 

Ekipu bi u narednom periodu moglo napustiti nekoliko igrača iz prvog tima. Hadžić naglašava da je klub s većinom obavio razgovore i dogovorio produženje saradnje s onima čije usluge želi zadržati.

Marinović dodaje da je bh. prvenstvo veoma ujednačeno i očekuje da će do kraja ove sezone voditi borbu za titulu sa Željezničarom, Borcem, Zrinjskim i Tuzla Cityjem.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...