Marinović: Moldaviju moramo ozbiljno shvatiti [video]

- Advertisement -

Sve nogometne ekipe u Evropi se moraju shvatiti ozbiljno, pa tako i mi moramo pristupiti meču protiv Moldavije – izjavio je selektor mlade (U21) nogometne reprezentacije BiH Vinko Marinović nakon današnjeg objavljivanja spiska igrača na koje računa za početak kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2021.

BiH u prvom kvalifikacionom meču na stadionu “Grbavica” u Sarajevu 26. marta dočekuje selekciju Moldavije, a Marinović ističe da BiH nastupa u teškoj grupi gdje su izraziti favoriti nogometne velesile Njemačka i Belgija.

– Grupa je zaista zahtjevna, ali moja želja je da idemo utakmicu po utakmicu, odnosno da prvo razmišljamo o Moldaviji. Nakon toga ćemo gledati narednog protivnika, a ja se nadam da će se i konkurencija u ekipi pooštriti do septembra i oktobra kada igramo s Belgijom i Njemačkom – rekao je Marinović.

Vjeruje da selekcija BiH izgleda dosta dobro, ali napominje da je u ovom trenutku teško prognozirati kakve će rezultate ova generacija igrača postići.

Dodaje da će mladi bh. nogometaši imati odlične utakmice koje će biti pravi test za njih, ali i za budućnost bh. nogometa.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Na Marinovićevom spisku su: Vladan Kovačević, Kenan Topolović, Suan Bešić, Nihad Mujakić, Besim Šerbedžić, Jasmin Čeliković, Vedran Vrhovac, Amar Beganović, Halid Šabanović, Nemanja Nikolić, Selmir Pidro, Jusuf Gazibegović, Amar Ćatić, Petar Bojo, Zinedin Mustendagić, Marijan Ćavar, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Vladan Danilović, Marko Brkić, Mateo Marić , Kristijan Stanić, Nardin Mulahusejinović, Ermedin Demirović i Nermin Hajdarević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...