Marjan Mijajlović za Life.ba: Otkriću vam zašto navijam za FK Sarajevo

- Advertisement -

Marjan Mijajlović je na FACE TV prenosio u srijedu utakmicu FK Sarajevo. Popularni Maki bio je ponovo sretan Bordo timu jer su u Cardiffu savladali prvaka Velsa Connah’s Quay Nomadsa rezultatom 2:0 u okviru 1. pretkola Lige prvaka.

Marjan Mijajlović

Na taj način izabranici Vinka Marinovića osigurali su plasman u narednu rundu elitnog evropskog klupskog takmičenja gdje će odmjeriti snage sa prvakom Bjelorusije – Dinamom iz Bresta. Mijajlović je u srijedu u popodnevnim satima stigao u glavni grad BiH kako bi uživo prenosio pomenuti dvoboj. Za čitatelje portala Life.ba govorio je o tome kako mu je bilo izuzetno stresno raditi zbog važnosti meča u Velsu, emocijama prema timu sa Koševa, dresu koju je dobio na poklon i koji mu donosi sreću kada radi prijenose Sarajeva, a na kraju je otkrio zašto baš navija za aktuelne prvake BiH.

Piše:Edin Isanović

Na početku je istakao kako je sretan što je nakon dugo vremena radio prijenos jedne utakmice.

”Zaista sam mislio da vrijeme nosi svoje, da su me ljudi zaboravili i nikome ne bih zamjerio zbog toga. Ipak, poruke pred samu utakmicu kojih je bilo mnogo su dokazale da nisam pao u zaborav. Osjećao sam pritisak da gledatelji budu zadovoljni. Prvenstveno radim i konsultujem se sa ljudima da se to njima sviđa. No, trebala nam je pobjeda i bio sam u strahu. Dodatno je utakmica bila teška i nezanimljiva. No, rekao sam u prijenosu – cilj opravdava sredstva”, istakao je Mijajlović.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Dodaje kako je pritisak bio ogroman.

”Rekao bih da su očekivanja bila velika i odmah se osjetio i veliki pritisak. Uporedio bih to sa onim mečem u Litvaniji kada je reprezentacija trebala pobjedu za plasman na Mundijal. Nakon tog gostovanja toliki grč i pritisak nisam osjetio do ovog okršaja u Velsu. Naravno, ulog je bio velik jer je trijumf donosio mnogo novca u blagajnu tima sa Koševa. Sarajevu je ta utakmica mnogo značila, a rekao sam to i u prijenosu da to nije tim koji razbija i da neće biti lako. Ove kvalifikacije mogu biti baš nezgodne”, kazao je naš sagovornik.

Marjan podvlači kako je utakmice koševskog tima uvijek radio u posebnom dresu.

”Dobio sam ga na poklon od nekadašnjeg kapitena Bordo tima Sedina Torlaka. To se desilo pred onaj čuveni dvoboj sa Levskim na Koševu. Potpisan je taj dres i nema nikog, osim Velkoskog, sada u bordo svlačionici. Postao mi je kao hamajlija. Osjetio sam da su navijači Sarajeva posebno čekali prijenos ovog meča u Velsu. Također, pritisak je bio mnogo veći nego pred pomenuti sudar sa bugarskim predstavnikom 2012. godine. Na kraju je sve ispalo dobro, ali mi je šansa domaćih iz  9. minuta uzela godinu dana života”.

Mijajlović naglašava kako je teško našao podatke o prvaku Velsa.

”Nije bilo lako, ali sam se ponašao kao profesionalac i istražio sam sve o njima. No, najvažnije je da smo pobijedili i idemo na noge Bjelorusima. Dakako, neće biti lako. Vidjeli ste da su Astani, koja je ozbiljan tim, dali šest golova. Kada sam vidio da vode 4:0, nije mi bilo dobro. Mislio sam da me zezaju kada su mi javili. Čak sam prognozirao da će Bordo tim igrati sa Astanom. Ispalo je bolje za Sarajevo, ali da će biti lako – neće. Međutim, prvak BiH ima šansi, ali mora igrati bolje od ovog prikazanog u Cardiffu”.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Na kraju je otkrio otkud ljubav prema Bordo boji.

”Volim klub koji nosi ime grada. U Srbiji navijam za OFK Beograd, ali su sada u trećoj ligi. Što je rekao rahmetli Hase – ‘Ne mogu ja igrati ni za koga drugog osim za Sarajevo’. Isto i ja tako. Jedan dio života sam živio u gradu na Miljacki i to na Grbavici. Dobio sam na poklon bordo dres i od tada se rodila ljubav. Titula Bordo tima iz 1985. godine potpuno me oduševila. Od tada svim srcem navijam za Sarajevom. I danas znam tu generaciju sa Hadžibegićem, Jozićem, Pašićem, Musemićem.. Prošetao sam malo po gradu ovih dana i prilazili su mnogi da naprave fotografiju, a jedan dečko mi je rekao – ‘Hajde Pitaru da se slikamo’. Naravno, imam puno prijatelja koji navijaju za druge klubove i sve je pozitivna zezancija”, zaključio je Mijajlović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...