Matej Marković novi golman Sarajeva: Sretan sam što ću raditi sa Adilovićem i što ću biti saigrač sa Ahmetovićem

- Advertisement -

U petek je dvogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom BiH FK Sarajevo potpisao golman Matej Marković.

Novi čuvar mreže Bordo tima rođen je 22. jula 1996. godine, a tokom karijere nastupao je za NK Sesvete, Tekstil Ravnice, omladinske selekcije NK Zagreb, a u Premijer ligi BiH nosio je dres Čelika i Krupe.

Posebno se istakao nastupima u zeničkom klubu.

Marković naglašava kako je sretan dolaskom na najveći bh. stadion.

”Pratio sam igre Sarajeva prošle godine i neminovno je da je riječ o veoma kvalitetnoj ekipi. Imao sam još ponuda, ali smatram da je Sarajevo pravi izbor za mene u ovom trenutku. Konkurencija na golu nije nimalo lagana, a iznimno se veselim radu s Adijem Adilovićem. Veliki posao je uradio sa Vladanom u samo godinu dana. Što se tiče ostatka ekipe, Ahmetović mi je stvorio mnogo neprilika dok sam bio u Krupi i Čeliku, drago mi je što ću sada igrati sa njim, a ne protiv njega”, kazao je nakon potpisa ugvoora Marković

Na istoj liniji zadovoljstva koračao je i trener golmana u timu sa Koševa – Adi Adilović.

”Dugo smo pratili Markovića i odluka da on dođe na Koševo nije donesena preko noći. Matej se istakao dobrim intervencijama u Čeliku i Krupi i smatramo da ima potencijal za Sarajevo. Mlad je i ima prostora za napredak. Dakako, konkurencija među stativama je žestoka. Ipak, u slučaju da u klub dođe ponuda za Kovačevića i da čelnici odluče da ga prodaju, sada imamo alternativu. Također, tu je i Dizdarević, a početkom 2020. godine vraća se i Džafić. Mislim da nakon dugo vremena Bordo tim nije imao ovako kvalitetne golmane. Pred nama je puno posla, ali svi smo motivisani da radimo”, podvukao je za Life.ba Adi Adilović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...