Matić: Manchester United ne smije dozvoliti rivalima da dominiraju sljedeće sezone u Premier ligi

- Advertisement -

Iskusni 32-godišnji srbijanski fudbaler Nemanja Matić izjavio je da Manchester United naredne sezone mora da se uključi u borbu za titulu i da ne smije dozvoliti rivalima da dominiraju u Premier ligi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Matić je imao loš start protekle sezone. Nije previše igrao, a onda je u drugom dijelu vratio povjerenje menadžera Ole Gunnara Solskjaera i bio jedan od najboljih Unitedovih igrača u impresivnom nizu od 14 utakmica bez poraza u Premier ligi. Zahvaljujući tome u julu je kao nagradu od slavnog kluba sa Old Trafforda dobio novi trogodišnji ugovor.

“Lično bih želio da osvojim Premier ligu sa Manchester Unitedom. Mislim da se naš klub uvijek treba boriti za titulu. Uvijek trebamo nastojati da pružamo najbolje za ovaj klub, što trenutno i radimo“, kazao je Matić za službeni klupski magazin Inside United.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Prethodne sezone Liverpool je dominantno stigao do naslova šampiona Engleske i to sedam kola prije kraja. Sezonu prije slično je do naslova stigao i Manchester City, a Matić smatra da se to nikako ne smije dogoditi sljedeće sezone.

“Mislim da ne možemo dozvoliti da bilo koji klub osvoji ligu sedam ili deset kola prije kraja. Dakle, moramo se boriti do kraj. Naravno, imamo mladu ekipu, ali to ne može biti izgovor. Ovi mladi igrači već imaju nekoliko sezona iza sebe. Dakle, od sljedeće sezone moramo se boriti za titulu. Ne znam hoćemo li je osvojiti, ali siguran sam da možemo biti u igri do kraja. To je moj lični cilj, a mislim da i moji saigrači razmišljaju isto“, optimista je sjajni defanzivni veznjak.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

Matić je već osvajao Premier ligu u dva navrata sa Chelseajem. Tokom karijere osim za United i Chelsea igrao je još za Kolubaru, Košice, Vitesse i Benficu. Od dolaska u redove “crvenih đavola“ 2017. godine odigrao je 120 takmičarskih utakmica i postigao četiri gola. Za reprezentaciju Srbije nastupio je 48 puta uz dva pogotka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...