Matić: Pogba mora preuzeti više odgovornosti

- Advertisement -

Srbijanski reprezentativac Nemanja Matić iznio je niz komplimenata na račun Paula Pogbe, saigrača u Manchester Unitedu, ali je i naglasio kako bi Francuz morao preuzeti veću odgovornost tokom utakmica.

Pogba je često “meta” kritika britanskih medija, koji smatraju da bi igrač koji vrijedi preko 100 miliona eura treba davati više na terenu. Ni Jose Mourinho, menadžer “crvenih đavola” s vremena na vrijeme javno iskaže nezadovoljstvo igrama francuskog reprezentativca. No, nedavno protiv gradskog rivala Cityja pokazao je svoju klasu kreiravši preokret od 0:2 za trijumf rezultatom 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

“Zbog kvaliteta i osobnosti koju ima morao bi imati više samopouzdanja i preuzimati veću odgovornost. Naravno još uvijek je mlad, može da se popravi i on će to uraditi. Uostalom, protiv Manchester Cityja je pokazao da može igrati sve bolje i bolje. Preuzeo je odgovornost, postigao gol i podigao samopouzdanje ostalim igračima. Nakon njegovog prvog gola počeli smo vjerovati da možemo nešto učiniti, upravo to mora raditi”, kazao je Matić za britanske medije.

Pogba je ove sezone u Premier ligi Engleske postigao pet golova i upisao deset asistencija, prenosi Anadolu Agency (AA).

“On je sjajan igrač. Mnogo trči, zna kontrolisati loptu, može da postigne gol i može dobro da igra u defanzivi”, zaključio je vezni fudbaler iz Srbije.

Manchester United je ove sezone ispao u četvrtfinalu Liga kupa, u osmini finala Lige šampiona, a u Premier ligi se bori da sačuva drugo mjesto. No, sezonu će pokušati spasiti osvajanjem FA kupa. Stigao je do polufinala u kojem će se danas na Wembleyju sastati s Tottenhamom s početkom u 18.15 sati. U drugom polufinalnom duelu snage će u nedjelju odmjeriti Chelsea i Southampton.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...