Maurizio Sarri: Razmišljam kao da ću još dugo biti trener Chelseaja

- Advertisement -

Maurizio Sarri izjavio je danas da razmišlja kao da će još dugo vremena biti menadžer Chelseaja te da s rukovodstvom kluba nije razgovarao o svom statusu.

Chelsea se nalazi u seriji lošijih rezultata, a pritisak na italijanskog trenera je pojačan nakon poraza 0:2 na Stamford Bridgeu od Manchester Uniteda u osmini finala FA kupa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uprkos teškom porazu od Uniteda u ponedjeljak, Sarri kaže da se nije susreo s vlasnikom Romanom Abramovichem ili direktoricom Marinom Granovskaijom, kako bi pričali o njegovoj budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Mesud Pezer osvojio bronzu na Evropskom bacačkom kupu u Portugalu

“Moram razmišljati da ću jako dugo vremena biti menadžer Chelseaja. Inače ne bih mogao raditi. Nisam siguran hoću li biti ovdje dugo vremena, ali moram tako razmišljati. Želim raditi s dugoročnim ciljem. Naravno, u ovom trenutku veoma je teško pomisliti da možemo pobijediti tri ili četiri utakmice u nizu. Međutim, kao što znate, u fudbalu se sve može promijeniti u jednom danu. Mislim da nam treba, prije svega, dobra izvedba, dobar rezultat i više povjerenja. Mi smo u stanju uraditi sve”, rekao je Sarri za britanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Italijan je dodao da je zbog zgusnutog rasporeda teško pronaći rješenje za njihove trenutne slabosti, ali je za slabe rezultate odbio okriviti sistem 4-3-3, koji su u ponedjeljak kritikovali navijači “plavaca”.

Chelsea u četvrtak uvečer na domaćem terenu očekuje revanš duela šesnaestine finala Lige Evrope protiv švedskog Malmoea. U prvom susretu “plavci” su slavili 2:1. Još veći izazov Sarrija i njegove igrače očekuje u nedjelju, kada će se u finalu Liga kupa Engleske na Wembleyju sastati s Manchester Cityjem.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...