Mehmed Baždarević napustio Guingamp: Nisu poštovali dogovor, nisam više mogao raditi

- Advertisement -

Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević u ponedjeljak naveče je sporazumno raskinuo ugovor sa francuskim drugoligašem Guingampom. Kako nam je potvrdio popularni Meša, sinoć je pripremio ekipu za okršaj s Grenoblom, a potom razgovarao sa prvim čovjekom kluba.

”Nakon treninga sam razgovarao sa predsjednikom i sporazumno smo raskinuli ugovor. Mogu reći da smo se izuzetno korektno rastali. Ekipa je trenutno na 17. mjesto i to nije zadovoljavajući rezultat. No, niz okolnosti je doveo do ovakvog stanja”, kazao je Baždarević za Life.ba.

Dodaje kako je u trenutku kada je došao u klub u  augustu 2020. godine bila potpuno druga struktura ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

”Desetak dana poslije došle su nove osobe i insistirali su da ostanem. Obećano je kako će u oktobru biti angažovana pojačanja. No, to se nije desilo. Onda mi je rečeno  da će se ekipa pojačati u decembru ili januaru. U međuvremenu je povrijeđeno nekoliko igrača, a u prvom mjesecu 2021. godine prodali su tri najbolja fudbalera. Rekao sam predsjeniku da ako ne žele angažovati nove igrače – da je ovako nemoguće raditi. On je istakao kako žele uštedjeti novac, a ja sam mu naglasio da onda može računati da uštedi i moju platu i počeli smo razgovarati oko  raskida ugovora. Uspjeli smo se dogovoriti. Ekipa danas igra protiv Grenobla i spremni su za taj okršaj. Kada odrade ovu utakmicu, ja idem kući. Sve u svemu, nisu poštovali dogovor oko igračke križaljke. Trebam se odmoriti sada od svega”, zaključio je Baždarević.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Inače, kao trener Baždarević je igrao finale Lige prvaka Afrike (gdje je poražen) i proglašen je za najboljeg trenera u Tunisu 2005. godine. Osim toga, uvodio je francuske klubove u elitni razred, a sa bh. reprezentacijom je osvojio Kirin kup u Japanu, što je jedan od značajnijih uspjeha bh. selekcije. Meša je za reprezentaciju BiH igrao u ratu u humanitarnim utakmicama i direktno je učestvovao u stvaranju državnog tima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...