Mehmed Baždarević za Life.ba: Teško je raditi u ovakvim uslovima

- Advertisement -

Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH, aktuelni je trener francuskog drugoligaša Guingampa. Njegov tim jučer je remizirao u okršaju sa Sochauxom, a utakmica je završena bez golova. Trenutno su Baždarevićevi izabranici na 14. mjestu, a liga broji 20 klubova.

U zemlji Trikolora ponovo je na snazi karantin zbog naglog širenja korona virusa. Stoga se niže lige (ispod treće) trenutno ne igraju, a do daljnjeg je odgođen i Kup Francuske. Za Life.ba Baždarević je govorio o stanju u zemlji koja je aktuelni svjetski prvak u fudbalu, o tome kako se trenira i priprema utakmica.

Mehmed Baždarević

Na početku je istakao kako je u regiji gdje Baždarević radi mnogo ljudi zaraženo COVID-om 19 u posljednje vrijeme .

”Ja radim u sjevernom dijelu Francuske i ovdje situacija nije baš najbolja. Mi u klubu imamo testiranje dva puta sedmično i ponekad se desi da igrači nemaju ama baš nikakve simptome, a da rezultat bude pozitivan. Tako da pred svaki meč pojedini igrači moraju u izolaciju, a planirano je bilo da igraju utakmicu. Bez dvojbe, teško je raditi u ovim uslovima. Planiraš jedno, a onda su primoran da sve promijeniš pred utakmicu”, istakao je igrač koji je svojevremeno proglašen najboljim igračem jugoslovenske lige.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Opisao je kako trenira njegov klub.

”Prije svega istakao bih da igrači potpuno spremni za trening dolaze u kamp. Ne moraju ići u svlačionicu. Naravno, obavezno je nošenje maske. Kada uđu u kamp skidaju maske i uz distancu im kažem šta trebaju raditi. No, onda je propisano da treniraju u grupama gdje maksimalno može biti šest igrača. Kako da u takvim okolnostima pripremim ekipu? Fudbaleri su podjeljeni u nekoliko grupa i tako se radi”, istakao je Baždarević.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Naglašava da na kraju treninga igrači direktno odlaze svojim kućama.

”Nema tuširanja u svlačionici, nego odmah sjedaju u automobile i odlaze kući. Sve se poduzelo kako bi se smanjio kontakt i da se spriječi širenje virusa. Ipak, teško je raditi u ovakvim uslovima. I ne znam do kada će sve ovo trajati. Pred zvaničnu utakmicu u svlačionici su igrači koji igraju u prvih 11, a u prostoriji pored su oni koji počinju meč s klupe. I tada poštujemo sve propise, distancu i nošenje maske”, zaključio je Baždarević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...