Menadžer LA Galaxyja želi zadržati Ibrahimovića: On je jedinstven igrač

- Advertisement -

Slavni švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović bi mogao produžiti saradnju s LA Galaxyjem, iako se posljednjih sedmica mnogo pisalo da bi uskoro mogao promijeniti sredinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dennis te Kloese, generalni menadžer LA Galaxyja, izjavio je da planira razgovarati sa Zlatanom o njegovoj budućnosti s ciljem da ga zadrži u klubu.

“Moj plan sa Zlatanom, a poznajem ga već duže vrijeme, je sjesti s njim nakon što se malo smire stvari i procijeniti šta je dobro za njega, njegovu porodicu, njegovu fizičku spremnost ali i za nas”, rekao je Te Kloese za “ESPN Deportes”.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Istakao je da svi dobro znaju da je Ibrahimović veliki igrač, napominjući da se radi o, kako je kazao, jedinstvenom liku.

“Mislim da nam je ove godine mnogo pomogao, to je očito, sa brojem postignutih golova, u čemu je bio vrlo impresivan”, rekao je Te Kloese, dodajući da će s Ibrahimovićem razgovarati vjerovatno već naredne sedmice.

Ibrahimoviću krajem decembra ističe ugovor s LA Galaxyjem, a neki mediji već sada tvrde da bi mogao preći u drugi klub, a moguć je i povratak u Europu.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da bi se Ibrahimović mogao vratiti u Italiju. Italijani tvrde da bi se 38-godišnji Ibrahimović mogao vratiti u Inter već u januaru.

U sjajnoj karijeri, Ibra je igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. U ekipu LA Galaxyja je stigao 2018. godine, a od tada je za američki tim upisao 56 nastupa i postigao 52 gola.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...