Sport

Messi i Guardiola donirali po milion eura

0

Lionel Messi, prva zvijezda Barcelone i Josep Pep Guardiola, nekadašnji igrač i trener katalonskog kluba, a danas menadžer Manchester Cityja donirali su po milion eura za borbu protiv globalne pandemije korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Guardiola je svoju donaciju uputio Medicinskom fakultetu u Barceloni, koji je na Twitteru objavio da će novac biti upotrijebljen za kupovinu medicinskog materijala za liječenje bolesnika od COVID-19 u tom španskom gradu.

Mesijeva donacija biće podijeljena Kliničkoj bolnici u Barceloni i za borbu protiv korona virusa u njegovoj rodnoj Argentini, navode španski mediji.

Klinička bolnica je saopštila da će donacija ići za liječenje pacijenata kao i za istraživanje lijeka za COVID-19.

LIFE:  Guardiola: De Bruyne upitan za manchesterski derbi

Španija je sa više od 2.900 smrtnih slučajeva među zemljama koje su najteže pogođene pandemijom korona virusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i američku državu New York.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 18.900 ljudi, a potvrđeno je preko 420.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 190 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins.

Facebook komentari


U Hubeiju se ukida karantin za više od 50 miliona ljudi

Previous article

“Ligno komerc” iz Banjaluke: Dnevno proizvode 2.000 zaštitnih maski, dio doniraju domovima zdravlja i firmama

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport