Messi: Ne bih mijenjao nijedan trofeja za naslov svjetskog šampiona

- Advertisement -

Lionel Messi, jedan od najboljih fudbalera današnjice sa Barcelonom je osvojio sve, a sa reprezentacijom Argentine gotovo ništa, izuzev olimpijskog zlata. Ipak, španski mediji javljaju kako je izjavio da ne bi mijenjao nijedan osvojeni trofej za naslov svjetskog šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Volio bih biti svjetski šampion. Ali, mislim da ne bih mijenjao bilo šta iz moje karijere da to postanem. Ovo je to što sam dobio, što mi je Bog dao. To je to. Nisam mogao ni sanjati sve to što sam iskusio kasnije. To je veće od bilo čega što sam mogao zamisliti“, rekao je Messi.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

U ogromnoj riznici trofeja 32-godišnji Messi, između ostalog ima čak deset pehara šampiona i šest Kupa kralja Španije. Četiri puta je osvajao Ligu šampiona, te po tri puta Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. Sa Argentinom je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskih igrama 2008. godine u Pekingu. Za najboljeg fudbalera svijeta proglašen je šest puta.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Sjajni argentinski napadač u Barceloninu akademiju je stigao sa 14 godina, a za prvi tim je odigrao 694 takmičarske utakmice i postigao 606 golova. Za Argentinu je nastupio 159 puta uz 84 pogotka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...