Mesut Ozil: Volio bih da mogu pomoći Arsenalu

- Advertisement -

Mesut Ozil, vezni fudbaler Arsenala, poručio je preko društvenih mreža da bi volio da može pomoći klubu, kojem ove sezone ide jako loše, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ozil je dolaskom Mikela Artete na klupu pao u drugi plan i nije odigrao utakmicu za “topnike“ još od 7. marta. Istovremeno Arsenal je očajan. Nalazi se na 15. mjestu Premier lige sa svega četiri boda iznad zone ispadanja, a u utorak uvečer je u četvrtfinalu Liga kupa pretrpio debakl 1:4 na domaćem terenu od Manchester Cityja.

Arteta u posljednje vrijeme pokazuje blagu sklonost tome da se predomisli u vezi s bivšim njemačkim reprezentativcem. S druge strane Ozil, koji insistira na tome da ne želi napustiti klub, kaže da se i dalje nada da će dobiti priliku da pomogne svom timu.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

“Jako težak period za sve oko kluba, ne samo za mene. Situacija je frustrirajuća za sve. Naravno da bih volio da mogu trenutno pomoći timu, ali sve dok ne dobijem priliku nadam se da ćemo vrlo brzo ponovo postizati bolje rezultate. Ostanimo pozitivni“, objavio je 32-godišnji Ozil na svom Twitter profilu.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Zanimljivo Ozil, koji je najplaćeniji igrač u istoriji Arsenala, igrao je u svakoj utakmici Premier lige pod vodstvom Artete sve dok u martu sezona nije zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, a od tada se nije pojavljivao na terenu.

Ozil je tokom karijere igrao za Schalke 04, Werder, Real Madrid i Arsenal u koji je stigao 2013. godine. Za klub sa Emiratesa odigrao je 254 takmičarske utakmice i postigao 44 gola. U dresu reprezentacije Njemačke, od koje se oprostio 2018. godine, nastupio je 92 puta uz 23 pogotka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...