Milojević pred Liverpool: Dat ćemo sve od sebe, vidjet ćemo da li će biti dovoljno

- Advertisement -

Liverpool je favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe i vidjeti koliko će to biti dovoljno, izjavio je danas u Beogradu trener Crvene zvezde Vladan Milojević pred utakmicu Lige šampiona.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Milojević je istakao da se nada da će sutrašnja utakmica biti pravi spektakl, jer je riječ o događaju koji je važan za Zvezdu, Beograd, Srbiju, ali i čitav region.

“Liverpool je favorit, bez obzira na sve. Mi smo u jako teškoj grupi, ali mislim da smo se spremili i dat ćemo sve na utakmici. Vidjet ćemo koliko će to biti dovoljno”, rekao je Milojević.

On je ukazao da je ponosan na svoje igrače i klub što će imati ovakav “spektakl”, te dodao da mu je drago da će svi navijači i ljubitelji fudbala imati priliku da uživaju na stadionu “Rajko Mitić”, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Nadam se da će ova utakmica biti mnogo bolja nego ove dvije do sada”, kazao je, navodeći da ne želi da priča o rezultatu.

Milojević je dodao i da neće ništa reći o treneru Liverpoola Jurgenu Kloopu i tom svjetskom klubu, ističući da je time sve rekao.

Upitan o nedolasku fudbalera Liverpoola Xherdana Shaqirija u Beograd, Milojević je rekao da se zna čitava situacija, tako da on ne bi imao “nešto tu ni da doda”.

“Da li je to odluka trenera zbog tehničkih stvari ili zbog drugih stvari, to ne znam, tako da ne bih ništa rekao o tome”, kazao je.

Fudbaler Zvezde Marko Marin rekao je da se raduje sutrašnjoj utakmici, jer je Liga šampiona uviijek nešto specijalno, a pogotovo kada se igra “na domaćem stadionu”.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Znamo šta nas očekuje, igrali smo tamo u Liverpoolu, mnogo jaka ekipa, nadam se da će ova utakmica biti drugačija sutra. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da iznenadimo i donesemo dobar rezultat”, kazao je Marin.

Prema njegovim riječima, uvijek je ljepše igrati pred svojim navijačima.

“Sutra će biti teška utakmica, mislim da će igrači Liverpoola doživjeti šta to znači da igraju ovdje i mi moramo fudbalski pokazati više nego što smo kod njih”, izjavio je.

Utakmica Crvena zvezda-Liverpool u okviru Lige šampiona biće odigrana sutra, 6. novembra na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu s početkom u 18.55 časova.

Liverpool je lider grupe C sa šest bodova nakon tri kola, ispred Napolija koji ima bod manje i PSG-a koji je osvojio četiri boda. Beograđani su posljednji s bodom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...