Minijatura Ronalda za Mandžukića i petarda Bayerna

- Advertisement -

U utorak je odigrano 5. kolo Lige prvaka u grupama E, F, G i H. Noć u kojoj smo vidjeli neke fantastične golove, ali i takve promašaje, da ovo jutro fizičari (koji su to sinoć gledali) diljem svijeta, u svojim institutima listaju knjige i pokušavaju pronaći po kojim to zakonima fizike je pošlo za nogom C. Underu (AS Roma) i M. Cornetu (Lyon).

Piše: CAntona

Roma bez Edina Džeke (a ove sezone čak i kad je on u sastavu) nije sposobna postići gol, što najbolje objašnjava promašaj Undera u prvom poluvremenu kada su i nadigrali Real.

Real početkom drugog poluvremena rutinski rješava utakmicu (AS Roma – Real M. 0:2). U drugom meču CSKA uspijeva nezamislivo a to je da kod kuće ne osvoji nijedan jedini bod protiv Plzena, bod koji bi im makar zagrantovao Europa ligu na proljeće, čak su moskovljani imali i gol prednosti (CSKA – Plzen 1:2).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Minijatura Ronalda, nakon koje je asistrirao Mandžukiću za vodstvo protiv Valencije, je nešto što će se u narednom periodu vrtjeti po našim ekranima (Juventus – Valencia 1:0). Teško i uz dosta muke je United uspio pobijediti autsajdere iz Švicarske. Zahvaljujući “deda Fellainiu“ u 90+1 minutu za konačnih Man. United – Young Boys 1:0.

Konačno osmjesi na licima u svečanoj loži minhenskog stadiona. Sva predhodno nakupljena frustracija Bavaraca je iskaljena na gostima iz Portugala. Najbolji opis bi bio da je Roben igrao kao dvadesetogodišnjak (Bayern – Benfica 5:1). U drugom meču je Ajax, zahvaljujući našem komšiji Dušanu, rutinski odigrao meč u Grčkoj (AEK – Ajax 0:2).

Čak ni zmaj Bičakčić nije uspio sačuvati vlastiti gol od Ukrajinaca koji su trijumfom u posljednjim sekundama meča produžili nadu za plasman u iduću rundu (Hoffenheim – Shakhtar 2:3).

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Lijepo je saznanje da postoji ekipa koju ove sezone ne može da pobjedi Man. City. Lyon ima posebnu inspitraciju kada na drugom kraju terena vide “građane“ iz Mančestera. Treba napomenuti da je City samo uspjevao izjednačiti u fantastičnom meču koji je na kraju mogao završiti i 5:5 (Lyon – Man. City 2:2).

Ali, večeras ide sve ispočetka….na rasporedu su mečevi u grupama A, B, C i D. I ptice na grani znaju da će najzanimljivije biti u Parizu, ali slutim dosta kvalitetnog fudbala i u ostatku rasporeda:

18:55   Atletico Madrid – Monaco

18:55   Lokomotiv Moscow – Galatasaray

21:00   Borussia Dortmund – Club Brugge

21:00   Napoli – Crvena zvezda

21:00   Porto – Schalke

21:00   PSG – Liverpool

21:00   PSV – Barcelona

21:00   Tottenham – Inter.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...