Sport

Mirza Hodžić učestvuje na takmičenju ”Slovakman 2019”: Za ovo sam se spremao 8 mjeseci

0

Tuzlak Mirza Hodžić učestvovat će u subotu 3. augusta na takmčenju u Slovačkoj – ”Slovakman 2019”.  To je triatlon nadmetanje Ironman gdje se pliva, vozi bicikl i trči. Pravi test izdrživoljsti u kojem samo najvještiji, najuporniji i oni koji su mentalno potpuno spremni stignu do cilja.

Piše: Edin Isanović

Na početku je Mirza istakao kako je kranuo sa ovim sportom.
”Biciklizmom se bavim dugi niz godina, a u triatlonu sam aktivan posljednje tri godine. Presednik sam Triatlon kluba Tuzla i jedan  od osnivača. Ovaj kolektiv smo osnovali prije godinu dana s ciljem promocije  triatlona i afirmacije mladih u sport”, kaže za Life.ba Hodžić.

Mirza Hodžić učestvuje na takmičenju ”Slovakman 2019”: Za ovo sam se spremao 8 mjeseci, Life.ba

Mirza Hodžić

Za Mirzu je priča uvijek ista, a uspjeh stoji negdje na kraju puta. Za ono što ga očekuje u Slovačkoj, kaže, pripremao se dugo.

”Za ovu trku se aktivno spremam 8 mjeseci. U sklopu priprema u aprilu sam istrčao maraton u Beču sa vremenom 3:21.  Nakon  toga  uslijedila je povreda zbog koje nisam trčao više od dva mjeseca, ali sam aktivno plivao i trenirao na biciklu. Posljednjih mjesec dana sam ponovo uveo trčanje u pripreme. Zbog svega navedenog moram istaći da nisam baš sto posto spreman”, kaže naš sagovornik.

LIFE:  Fudbaleri Borca na pripremama u Sloveniji

Premda je svjestan da su pred njima velika iskušenja sa dosta optimizma očekuje ovo nadmetanje.

”Kao od svakog takmičenja, i u Slovačkoj očekujem dobar rezultat. Naravno, ako sve pođe po planu. Naveo bih da je u prosjeku  potrebno 15 do 20 sati treninga sedmično u pripremnom procesu za dugi triatlon ili disciplinu popularnu pod nazivom – Ironman”, dodaje Mirza.

Na kraju je imao poruku za mlade.

”Moj savjet mladima i svim ostalim je da se bave sportm. Odabrati sport kao stil života i druženje. Samo zdrav čovjek je sretan čovjek”, zaključio je Hodžić.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like