Sport

Mirza Kapić u dresu RK Vogošće PH

0
Mirza Kapić u dresu RK Vogošće PH, Life.ba

Rukometni klub Vogošća PH osvježava svoju ekipu i ozbiljno se priprema za novu sezonu Premijer lige BiH, a Mirza Kapić (desno krilo) visočke Bosne bit će osvježenje i naredne sezone će biti u dresu vogošćanskog kluba.

Vogošća će i ove godine igrati u Evropi i traže pojačanja koja se mogu iznijeti sa svim izazovima, a Kapić iza sebe ima bogato iskustvo: sedam godina nastupa za katarsku ekipu El Qiada, nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Katra, učesnik dva svjetska a tri puta je osvajao zlato na Azijskom prvenstvu, dok je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Brazilu sa Katarom osvojio 9. mjesto.

Iz Rukometnog kluba Vogošća PH kažu da se radi o odličnom pojačanju kluba, da Kapić osim što iza sebe ima dosta iskustva, uz to je mlad momak koji je željan napretka i dobrih rezultata.

LIFE:  Dybala se potpuno oporavio od COVID-19, može se vratiti treninzima

–  Mislimo da za ovu sezonu radimo dobru priču i nadamo se da će uroditi dobrim rezultatima. Odlučni smo da naš klub vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za vrh Premijer lige BiH –  poručuju iz RK Vogošća PH.

I Kapić ističe da je prepoznao Vogošću kao klub uz kojeg može još više napredovati i da Vogošća može napraviti veliki rezultat.

– Svom budućem timu, saigračima, želim dosta sportske sreće i da nas povrede zaobiđu – rekao je Kapić.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *