Miting prijateljstva okupit će 130 najboljih mladih atletičara Evrope

- Advertisement -


Međunarodnim juniorskim mitingom prijateljstva, koji će biti održan 23. septembra u Sarajevu, Atletski savez Bosne i Hercegovine započinje obilježavanje 100 godina moderne atletike u BiH.

Miting je centralna manifestacija kojom ASBiH također obilježava 65 godina od održavanja prvog prvenstva BiH u atletici, 45 godina Balkanskih atletskih igara, te 15. godišnjicu održavanja IAAF Atletskog mitinga solidarnosti ”Sarajevo ’96”.

Miting prijateljstva će okupiti oko 130 najboljih mladih atletičara iz Bugarske, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Turske i BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

”Među prijavljenim atletičarima nalaze se i učesnici ovogodišnjeg EP-a u Estoniji i juniorski prvaci svojih zemalja koji će se takmičiti u 16 disciplina, što garantira kvalitetno atletsko takmičenje”, izjavio je generalni sekretar ASBiH Milan Pedalo na pres-konferenciji.

Program obilježavanja atletskih događaja koji su obilježili razvoj tog sporta u BiH bit će okončan polovinom oktobra ”Danom šampiona”.

”Dan šampiona će okupiti u Sarajevu bivše istaknute atletske radnike iz BiH i drugih zemalja. Povodom te manifestacije bit će održana zajednička sjednica Skupština Atletskog saveza BiH i AK Sarajevo kojoj će prisustvovati potpredsjednik Međunarodne atletske federacije Sergej Bubka”, objasnio je počasni predsjednik ASBiH Mehmed Sokolović.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Međunarodnom juniorskom mitingu prijateljstva trebao je prisustvovati predsjednik IAAF-a Lamin Diack, koji je otkazao dolazak u Sarajevo zbog zdravstvenih problema.

Program ovogodišnjeg Mitinga obogaćen je utrkom na 60 metara za djecu s posebnim potrebama i utrkom mješovitih štafeta za osnovce, te demonstracijom obučenosti u osnovnim motoričkim vještinama, bitnim za atletski sport.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...