MMA borac Roberto Soldić trenira u vrhunskom timu Ivana Dijakovića u Dusseldorfu

- Advertisement -

Roberto Soldić, mladi MMA borac iz Viteza, poznat i kao Vitez iz Viteza, uspješno gradi svoju MMA karijeru u Njemačkoj. Naime, ovaj dvadesetogodišnjak nakon što je bez ikakvog stručnog nadzora nekog trenera tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio dosta iskusnijeg borca skrenuo je pažnju  Ivana Dijakovića, jednog od najuglednijih ljudi u MMA, vlasnika University of Fighting kluba iz Dusseldorfa, te selektora njemačke reprezentacije u MMA, koji ga je priključio svom timu.

Damir Beljo i Roberto Soldic

Ambiciozni Vitežanin preselio se u Dusseldorf i sada trenira i usavršava svoje vještine na University of Fighting, koji inače ima vrhunske stručnjake za sve borilačke sportove. Tako je trener za boks Sukru Aksu, za MMA Gilbert Yvel, a za K1 Stefan Leko.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Uz ovakve mentore i stručnjake u ovom sportu Soldić zasigurno može izgraditi zapaženu karijeru i stati rame uz rame s vrhunskim borcima.

Soldić se bavi sportom od malih nogu, kao dječak igrao je nogomet i trenirao džudo. Po završetku srednje škole počeo je trenirati MMA sa svojim prijateljima nakon čega se i definitivno odlučio baviti ovim sportom. Do sada je imao pet borbi, a sljedeću bi trebao imati u novembru.

– Omjer mi je 4-1, s tim da sam sve pobjede završio prekidom, a jedini poraz sam doživio na bodove i to sam pokraden odlukom sudije. Spreman sam za novi izazov i hvala klubu i trenerima što su uz mene- kaže Roberto Soldić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...