Mostar: održan prvi kvalifikacioni turnir Neymar Jr’s Five – foto

- Advertisement -

Prve bh. kvalifikacije za nogometni turnir Neymar Jr’s Five otvorene su u subotu, 14.4. u Mostaru. U gradu na Neretvi 18 prijavljenih ekipa bilo je raspoređeno u četiri grupe. Nakon međusobnih duela po dvije pobjedničke ekipe su izašle iz grupa i plasirale se u četvrtfinalne eliminacione duele.

Ispred osnovne škole Ilije Jakovljevića na vrelom mostarskom betonu u polufinale su se plasirali timovi: Mostar, Silosi, Football Family i Vukovi. Utakmice su bile veoma zanimljive zbog inovativnih pravila koje je osmislila zvjezda Barcelone i Brazilske reprezentacije – Neymar. Naime, ekipa koja primi gol, ostaje i bez jednog igrača, tako da treba puno trke i tehnike kako bi se ta ekipa rezultatski vratila u igru.

Silosi su nakon boljeg izvođenja penala u duelu protiv Football Family-a se domogli finala. Identičan scenario je viđen i u drugom polufinalnom duelu gdje je u lutriji penala više sreće imala ekipa Vukova porazivši ekipu Mostar. Cijeli turnir je prošao u fer i sportskom nadmetanju, a pravo ljetno vrijeme je činilo da na trenutak se osjeti prava brazilska atmosfera. U finalnom meču, Vukovi su nakon velike borbe slavili rezultatom 1:0, te tako postali prvi pobjednici kvalifikacionog turnira za Neymar Jr’s Red Bull Five. Vrijedi napomenuti da su pored pobjednika nastup na BH finalu, 22.05.2016 u Sarajevu, iz ovih kvalifikacija osigurali i ostala tri tima iz polufinala.

PROČITAJTE JOŠ:  Katolici slave veliki blagdan: Uskršnja misa u katedrali Srca Isusova okupila vjernike uz pjesmu i molitvu

Nakon Mostara, Sarajevo će u nedelju 17.04. biti domaćin drugih BH kvalifikacija, dok će se kvalifikacije u Banja Luci i Tuzli održati vikend poslije. Sve informacije i prijave za predstojeće kvalifikacije se mogu pronaći na www.redbull.ba.

Foto: Miro Škobić

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...