Mourinho: United je daleko od onoga kakvog sam ga zamišljao

- Advertisement -

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je uoči derbija protiv Liverpoola izjavio da su titule bitne, posebno ako ekipa ima potencijal za velike rezultate.

“Ne znam jesu li titule važne, zavisi na koji način to gledate. Naravno da smatram da su važne. Posebno ukoliko imate potencijal boriti se za njih, a još više kada jasno stavite do znanja da vam je cilj osvajati ih. Kazati samo reda radi da ćete ih želite osvojiti nije baš inteligentno. A potpuno druga stvar je iznijeti taj stav svjesno u skladu s potencijalom kojim raspolažete”, kazao je Mourinho.

Priznao je da njegova ekipa nije ni blizu nivoa potrebnog da se približi ili uključi u šampionsku utrku.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Daleko je United od onoga kakvog sam ga zamišljao. Baš daleko. Od prvog dana znate svoj potencijal i da je vaša želja usklađena s potencijalom, jer svako može reći da ide na pobjedu, ali potpuno druga stvar je reći to i biti svjestan potencijala kojim raspolažeš”, rekao je portugalski stručnjak.

Na podatak da je Manchester ove godine uložio samo 70 miliona funti u jačanje igračkog kadra, dok je Liverpool potrošio 168 miliona funti, istakao je da nekad novac nije najvažniji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ne radi se samo o novcu koji je Liverpool potrošio u prijelaznom roku, već o nizu drugih detalja. Niti je riječ samo o trošenju novca, niti u ulaganju u obnovu ugovora s postojećim igračima. Ekipa u nogometu vam je kao kuća. A kuća ne podrazumijeva samo kupovinu namještaja. Prvo morate počistiti kuću, dovesti je u red, a tek onda kupite najbolji mogući namještaj i tek onda ste spremni da u tom domu i živite”, kazao je trener Uniteda.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Utakmica između Liverpoola i Manchester Uniteda igra se u nedjelju od 17.00 sati na Anfieldu.

Nakon 16 odigranih kola, lider Premier lige je Liverpool sa 42 boda, a prate ga Manchester City sa 41 i Tottenham sa 36 bodova. Manchester United zauzima 6. mjesto sa 26 bodova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...