Murray i Serena nastavili da ruše sve pred sobom

- Advertisement -

Iako se na terenima Wimbledona vode veliki okršaji, sa velikanima kakvi su Roger Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal u muškoj, Serena Williams i Simone Halep u ženskoj konkurenciji, domaći navijači zaluđeni su – mješovitim dublom.

Razlog je jasan, najbolji britanski igrač svih vremena, Škot Andy Murray igra u paru sa Serenom Williams i stigli su do osmine finala.

Murray je prije nekoliko mjeseci izjavljivao kako će se najvjerovatnije oprostiti od tenisa zbog serije povreda, ali oporavio se, i zaigrao na Wimbledonu u dublovima, nagovijestivši da će vjerovatno uskoro početi igrati i singl mečeve.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Na glavnom terenu All England Cluba Murray i Williams su izašli na megdan Francuzu Fabrice Martinu i Amerikanki Raquel Atawo, samo tri sata nakon što je Williams igrala svoj meč četvrtfinala na istom terenu.

Pobijedili su 7:5, 6:3, za dvostruko slavlje Serene koja je u jednom danu ostvarila dva trijumfa.

Naredni protivnici su prvi nosioci Brazilac Bruno Soares i Amerikanka Nicole Melichar, ali sudeći prema onome što na terenu pokazuju Andy i Serena neće biti iznenađenje ako prođu dalje, pa čak i osvoje turnir.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

– Serena je briljantno reternirala, posebno na kraju prvog seta i početku drugog. Pogodila je dosta čistih winnera i olakšala meni posao. Igrali smo dobro. Za mene, svi mečevi su dobri, dublovi su posebno dobri zbog reakcija i refleksa, što mi je pomoglo posljednjih nekoliko sedmica. Kada završim ovdje, nadam se u nedjelju, počet ću malo više trenirati za singl mečeve – rekao je Andy Murray nakon meča.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...