Musa: Krunić bi mogao biti spreman za baraž

- Advertisement -

Planom aktivnosti za nastup fudbalske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u baražu članovi stručnog štaba su i protekli vikend proveli na putu.

U planu je bila posjeta sedmorici igrača i taj dio posla je uspješno završen, što je potvrdio Slaven Musa, jedan od pomoćnika selektora Duška Bajevića.

„Sve smo obišli i super smo zadovoljni obavljenim poslom. Prezentirali smo igračima ono što će se od njih tražiti kad stignu na okupljanje a njihove reakcije su zaista sjajne. Svi su željni igre i dokazivanja, te sa posebnim motivom iščekuju nastup u play-offu. Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komunikacije, a i za nas je puno bolje kad ih možemo lično posjetiti i razgovarati. Bilo je naporno, obišli smo Zagreb, Milano, Firencu, Rijeku ali je vrijedilo jer smo vidjeli fantastične reakcije naših reprezentativaca kad smo ih upoznali sa našim načinom rada i razmišljanja. Dodatno smo ohrabreni, nakon razgovora sa Krunićem, mogućnošću njegovog oporavka do utakmice baraža. Imamo dosta informacija i sve će to biti sadržano u izvještaju koji ćemo prezentirati selektoru na narednom sastanku“, rekao je Musa, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

U izvještaju će se naći i detalji vezani za aktivnosti Adnana Čustovića čiji zadatak proteklog vikenda je uključivao praćenje nastupa Ermedina Demirovića i Miroslava Stevanovića.

Pored članova stručnog štaba, i sekretar stručnog štaba Darko Ljubojević ima mnogo obaveza.

„Kao što smo najavili, naš glavni cilj je plasman na EURO 2020. Sve aktivnosti su u ovom trenutku usmjerene na konkretne segmente, odnosno pružanje logističke podrške kako bi posjete igračima prošle bez komplikacija. Ove pripremne aktivnosti za utakmice baraža idu u dva pravca. Jedan je da tako kažem, čisto fudbalski, gdje analiziramo protivnike i njihove igrače, naravno poseban fokus je na našim fudbalerima, a drugi pravac predstavlja sve one tehničke detalje koje je neophodno pripremiti da bi se ovo prvo realizovalo“, kazao je Ljubojević.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Fudbalska reprezentacija BiH polufinale baraža za plasman na EURO 2020 igrat će 26. marta na stadionu ”Bilino polje” u Zenici protiv Sjeverne Irske. Ukoliko pobijedi pet dana poslije na istom stadionu, u utakmici odluke ko će biti učesnik kontinentalnog šampionata, sastat će se sa Republikom Irskom ili Slovačkom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...