Musemić: Svaki rezultat bez primljenog gola za nas je dobar

- Advertisement -

Fudbalski klub Sarajevo sutra će od 19:45 na stadionu Bilino Polje u Zenici odmjeriti snage s bjeloruskim predstavnikom FK BATE Borisov u okviru trećeg kola kvalifikacija Europa lige. Trener FK Sarajevo Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski obratili su se novinarima pred sutrašnji susret te najavili maksimalno zalaganje igrača FK Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Musemić je rekao kako su proteklih dana pregledali snimke s utakmicama FK BATE Borisov te analizirali mane i dobre strane ovog tima.

“Nadam se da smo se u ovih 10-ak dana uspjeli upoznati s FK BATE Borisov i kvalitetama i manama, ekipom koja je od posljednjih 11 godina igrala 9 godina u grupnim fazama Lige Europa ili Lige prvaka, dovoljno govori o kakvom se timu radi. U sutrašnjoj utakmici, svaki rezultat bez primljenog gola je za nas aktivan, nadam se da možemo i sutra postići gol, kao protiv Celtica, uz dozu pametne igre i discipline bez obzira na određene kadrovske probleme. U odnosu na utakmicu sa Slobodom, Šišić i Ahmetović se vraćaju u kadar i Ahmetović će vjerovatno početi utakmicu, ostali su još uvijek povrijeđeni”, rekao je Musemić.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

Musemić je rekao kako uz pametnu igru mogu postići dobar rezultat, kako je i drugi bh. predstavnik u Europa ligi Zrinjski uradio protiv favoriziranog Utrechta.

“Šansa je da budemo pametni, strpljivi. Tada možemo dočekati svoju šansu. Uz maksimalnu borbenost igrača, kao što je Zrinjski to uradio, igrali su pametno i strpljivo, onda se sve može. U fudbalu je sve moguće i što ne bi bilo moguće da mi eliminišemo FK BATE Borisov. Ja nisam neko ko kuka za igračima koje nemam, ko je povrijeđen, povrijeđen je, najbolji igrač je zdrav igrač. Nadam se da imamo šansu da odigramo kvalitetno. Gledali smo utakmice protiv Rosenborga i poljskog predstavnika, mislim da smo prikupili dovoljno informacija. Ono što želimo, prenijet ćemo igračima, ali oni to moraju pokazati na terenu. Očekujemo podršku ljudi iz Zenice, ali očekujem da će doći i mnogo naših navijača. Na nama je da damo svoj maksimum sutra”, rekao je Musemić.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Kapiten Krste Velkoski rekao je kako će pokušati iskoristiti sve ono što su naučili o svom protivniku.

“Imali smo dovoljno vremena da vidimo mane i vrline BATE-a, probat ćemo to da iskoristimo sutra i izvučemo pozitivan rezultat za revanš. Atmosfera je odlična, nije mi problem što sam dalje od gola, jer sam tu da pomognem ekipi”, rekao je Velkoski.

Susret FK Sarajevo – BATE Borisov igra se sutra s početkom u 19:45 na stadionu Bilino Polje u Zenici.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...